Παρέμβαση εισαγγελέα για κρούσματα στο Χαρίσειο γηροκομείο της Θεσσαλονίκης.

Η εισαγγελία Πρωτοδικών διέταξε προκαταρκτική εξέταση για να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες για παραβίαση των μέτρων στη δομή φιλοξενίας υπερηλίκων, στην οποία βρέθηκαν 14 κρούσματα κορονοϊού.

Παρέμβαση εισαγγελέα για κρούσματα στο Χαρίσειο γηροκομείο της Θεσσαλονίκης.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών έδωσε εντολή να ξεκινήσει η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης από την Αστυνομία.

Στο επίκεντρο της έρευνας, η οποία διατάχθηκε μετά από δημοσιεύματα τα οποία επισυνάφθηκαν στην εισαγγελική παραγγελία, θα βρεθεί το αδίκημα που συνδέεται με την παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών στο Χαρίσειο γηροκομείο της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, από τους μοριακούς ελέγχους ανίχνευσης κορονοϊού, που πραγματοποίησε ο ΕΟΔΥ στο γηροκομείο προέκυψαν 14 θετικά κρούσματα του ιού ανάμεσα στους ηλικιωμένους που φιλοξενούνται στο Χαρίσειο.

Κάποιοι από αυτούς φαίνεται, κατά τα ίδια δημοσιεύματα, να νοσηλεύονται στο νοσοκομείο, παρουσιάζοντας ήπια συμπτώματα και κάποιοι παραμένουν στο γηροκομείο, σε απομόνωση από τους υπόλοιπους τρόφιμους.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής θα διερευνηθούν μία σειρά από ερωτήματα όπως ο τρόπος που έγινε η διασπορά μέσα στην κλειστή δομή, πόσοι από τους εργαζόμενους και τους ηλικιωμένους έχουν εμβολιαστεί, κ.ά.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ