Πρόλαβαν τις κόντρες σε Αγία Βαρβάρα, Άνω Λιόσια - Κατάσχεση μηχανών (pics)

Η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής πραγματοποίησε το διήμερο 23 και 24 Φεβρουαρίου 2021, ειδική εξόρμηση στις περιοχές της Αγίας Βαρβάρας και των Άνω Λιοσίων.

Πρόλαβαν τις κόντρες σε Αγία Βαρβάρα, Άνω Λιόσια - Κατάσχεση μηχανών (pics)

Επιχειρησιακό σχέδιο της Αστυνομίας και δη της Τροχαίας έφερε σαν αποτέλεσμα την αποτροπή αγώνων (κόντρες) αλλά και την κατάσχεση μηχανών, καθώς και την επιδίκαση εκατοντάδων παραβάσεων, στις περιοχές της Αγίας Βαρβάρας και των Άνω Λιοσίων.

Πιο συγκεκριμένα, η ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρει:

Στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, για την αντιμετώπιση των αυτοσχέδιων αγώνων και λοιπών επικίνδυνων παραβάσεων, η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής πραγματοποίησε το διήμερο 23 και 24 Φεβρουαρίου 2021, ειδική εξόρμηση στις περιοχές της Αγίας Βαρβάρας (Ελ. Βενιζέλου και Μεγάλου Αλεξάνδρου) και των Άνω Λιοσίων (Κωνσταντινουπόλεως - Περιφερειακή Αιγάλεω).

Ειδικότερα αστυνομικοί των Ομάδων Ελέγχου & Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.), πραγματοποίησαν τροχονομικούς ελέγχους οδηγών και οχημάτων, κατά τη διάρκεια των οποίων βεβαιώθηκαν οι (198) ακόλουθες παραβάσεις:

(16) για μη χρήση προστατευτικού κράνους,

(32) για θόρυβο,

(31) για φιμέ ανεμοθώρακες

(22) για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης,

(30) για μη χρήση ζώνης ασφαλείας,

(12) να μη φέρει πινακίδα κυκλοφορίας,

(1) για παράβαση ερυθρού σηματοδότη,

(2) για επικίνδυνους ελιγμούς,

(2) για αντίθετη κίνηση

(50) λοιπές παραβάσεις.

Επιπλέον αφαιρέθηκαν:

(42) άδειες ικανότητας οδήγησης,

(55) άδειες κυκλοφορίας και

(55) ζεύγη πινακίδων κυκλοφορίας

Ακινητοποιήθηκαν (22) οχήματα.

Επιπλέον επιβλήθηκαν (68) διοικητικά πρόστιμα των (300) ευρώ, για παραβίαση των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Οι έλεγχοι θα συνεχισθούν και σε άλλες περιοχές της Αττικής.