«Καμπανάκι» Χαρδαλιά για Πειραιά, Κορυδαλλό, Πέραμα, Νίκαια, Κερατσίνι - Δραπετσώνα

Η ιδιαίτερη αναφορά του Νίκου Χαρδαλιά για την περιφέρεια του Πειραιά και τι έδειξαν οι αριθμοί σε Κορυδαλλό, Πέραμα, Νίκαια, ΚερατσίνιΔραπετσώνα και στον δυτικό τομέα Αθηνών. Τι ειπώθηκε στην ενημέρωση για τον κορονοϊό.

«Καμπανάκι» Χαρδαλιά για Πειραιά, Κορυδαλλό, Πέραμα, Νίκαια, Κερατσίνι - Δραπετσώνα

Σε επικίνδυνη επιδημιολογική κατάσταση βρίσκεται η περιφέρεια του Πειραιά αλλά και αυτή του δυτικού τομέα της Αττικής επεσήμανε στην ενημέρωση της Παρασκευής ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Όπως τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς ιδιαίτερο προβληματισμό προκαλεί η επιδημιολογική κατάσταση στην περιφερειακή ενότητα του Πειραιά.

Και αυτό γιατί τα ενεργά κρούσματα έχουν αυξηθεί από 721 στις 18 Φεβρουαρίου σε 1302 σήμερα. Πιο αυγκεκριμένα στον δήμο Πειραιά τα ενεργά κρούσματα έχουν αυξηθεί κατά σχεδόν 80% από 533 στις 18 Φεβρουαρίου σε 910 χθες ενώ αυξητική τάση παρατηρείται και στους υπόλοιπους δήμους της περιφερειακής ενότητας του Πειραιά.

Συγκεκριμένα τα ενεργά κρούσματα έχουν αυξηθεί στον Κορυδαλλό από 45 στις 18 του μήνα σε 95, στο Πέραμα από 28 σε 50, στη Νίκαια από 64 σε 70 και στο Κερατσίνι – Δραπετσώνα από 51 σε 65.

Λόγω αυτής της εικόνας κρίνεται απαραίτητο να ενταθούν οι έλεγχοι ώστε να περιοριστεί η διασπορτά του κορονοϊού τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς.

Επίσης επεσήμανε πως παρόμοια είναι η εικόνα στον δυτικό τομέα Αθηνών καθώς τα ενεργά κρούσματα έχουν αυξηθεί από 835 σε 1036. Αύξηση 24% σε μια εβδομάδα.

Πηγή: newsit.gr

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας