Πέθανε ο δημοσιογράφος Νίκος Πολίτης

Απεβίωσε τη Δευτέρα (22/2) ο δημοσιογράφος Νίκος Πολίτης στα 86 του χρόνια και η ΕΣΗΕΑ εξέδωσε συλλυπητήρια ανακοίνωση.

Πέθανε ο δημοσιογράφος Νίκος Πολίτης

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 86 ετών άφησε σήμερα (22/2) ο δημοσιογράφος Νίκος Πολίτης.

Τη θλίψη της για την απώλεια του εκλεκτού μέλους της εξέφρασε η ΕΣΗΕΑ μέσω σχετικής ανακοίνωσης που εξέδωσε και η οποία αναφέρει αναλυτικά τα εξής:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ ανακοινώνει με ιδιαίτερη θλίψη την απώλεια του δημοσιογράφου Νικολάου Πολίτη, ο οποίος έφυγε σήμερα από τη ζωή, σε ηλικία 86 ετών.

Ο Νίκος Πολίτης γεννήθηκε στη Μυτιλήνη το 1935. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Παρ' ότι υπήρξε υπότροφος του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης, για οικογενειακούς και οικονομικούς λόγους εγκατέλειψε τις σπουδές κλασικού τραγουδιού στην Ιταλία και επέστρεψε στην Ελλάδα.

Ξεκίνησε την καριέρα του στη δημοσιογραφία σε ηλικία 19 ετών στην εφημερίδα "Μακεδονία", όπου εργάστηκε για αρκετά χρόνια. Ακόμη, εργάστηκε στις εφημερίδες "Θεσσαλονίκη", "Νέα Αλήθεια" και σε άλλα ιστορικά φύλλα της Θεσσαλονίκης και από το 1965 στον Ραδιοφωνικό Σταθμό Μακεδονίας τού τότε ΕΙΡ. Από το 1971 ζούσε στην Αθήνα και εργάστηκε στην εφημερίδα "Εξπρές", σε σειρά περιοδικών, κυρίως οικονομικού, τουριστικού, αλλά και πολιτικού περιεχομένου, και στην Ελληνική Ραδιοφωνία. Διατέλεσε για χρόνια αρχισυντάκτης του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Πρώτου Προγράμματος, έως τη συνταξιοδότησή του το 1992. Αγαπήθηκε από το πρωινό ραδιοφωνικό του χρονογράφημα "Τα πώς και τα γιατί με τον Νίκο Πολίτη" στο Δεύτερο Πρόγραμμα στα τέλη της δεκαετίας του ’80 και από τις στήλες "Τι δεν είδαμε, Τι δεν ακούσαμε" και "Γλωσσομαχίες" στο περιοδικό "Ραδιοτηλεόραση" τη δεκαετία του ’90.

Πιστός εργάτης της παλιάς καλής έντυπης δημοσιογραφίας, πνευματώδης και ευρυμαθής, υπήρξε ιδιαίτερα αγαπητός στους συναδέλφους του. Ξεχώριζε για το χιούμορ του, τις αφηγήσεις από μια ταραγμένη περίοδο ενηλικίωσης και από μια πλούσια δημοσιογραφική καριέρα, τις καλλιτεχνικές του ευαισθησίες, τον ήπιο χαρακτήρα και την ψύχραιμη σκέψη του. Με το ίδιο χιούμορ αντιμετώπισε και την ασθένεια που τον επισκέφθηκε στο τέλος της ζωής του.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ συλλυπείται την οικογένειά του, τα παιδιά και τα εγγόνια του και αποχαιρετά τον εκλεκτό συνάδελφο.

Η κηδεία του Νίκου Πολίτη θα τελεστεί αύριο Τρίτη, στις 4:00 μ.μ., στο Νεκροταφείο Χαλανδρίου».

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας