Παρέμβαση καλλιτεχνών στο υπουργείο Πολιτισμού: Ζητούν την παραίτηση της Μενδώνη (pics)

Καλλιτέχνες μαζί με εργαζόμενους στον χώρο της Τέχνης, διαμαρτύρονται για τη διαχείριση και στάση του ΥΠΠΟΑ απέναντι τις καταγγελίες που έρχονται στη δημοσιότητα και ζητούν την παραίτηση της Λίνας Μενδώνη.

Παρέμβαση καλλιτεχνών στο υπουργείο Πολιτισμού: Ζητούν την παραίτηση της Μενδώνη (pics)

Παρέμβαση καλλιτεχνών, εργαζομένων στην Τέχνη αλλά και σπουδαστών στη δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου σημειώνεται αυτήν την ώρα έξω από το Υπουργείο Πολιτισμού. Οι συγκεντρωμένοι διαμαρτύρονται για τη διαχείριση και στάση του ΥΠΠΟΑ απέναντι στις καταγγελίες που έρχονται στη δημοσιότητα για λεκτική, σωματική και σεξουαλική βία στον χώρο του θεάτρου και ζητούν την παραίτηση της υπουργού Λίνας Μενδώνη.

Σε πανό που ανήρτησαν έξω από το κτίριο του ΥΠΠΟΑ αναγράφεται το σύνθημα «Μενδώνη παραιτήσου». Ανάμεσα στους διαδηλωτές είναι ο πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) Πασχάλης Τσαρούχας, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25 Κλέων Γρηγοριάδης, οι ηθοποιοί Μάριος Αθανασίου, Γιάννης Στάνκογλου, Πηνελόπη Αναστασοπούλου, Γιώργος Χρανιώτης κ.ά.

Σήμερα (22/2) ο πρόεδρος του ΣΕΗ Σπύρος Μπιμπίλας έχει κληθεί από τις εισαγγελικές αρχές προκειμένου να εισφέρει όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία για τις καταγγελίες που έχουν γίνει (μεταξύ αυτών και οι καταγγελίες σε βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη) ώστε να ανοίξει η βεντάλια των ερευνών.

Πηγή: News247.gr