Συνελήφθη ο Δημήτρης Λιγνάδης - Εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης

Συνελήφθη ο σκηνοθέτης - ηθοποιός Δημήτρης Λιγνάδης βάσει εντάλματος σύλληψης που είχε εκδοθεί σε βάρος του. Ανακοίνωση του  Υπουργείου Δικαιοσύνης.

 Συνελήφθη ο Δημήτρης Λιγνάδης - Εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης

Συνελήφθη ο σκηνοθέτης Δημήτρης Λιγνάδης βάσει εντάλματος σύλληψης που είχε εκδοθεί σε βάρος του. Νωρίτερα, και συγκεκριμένα, στις 15:45, ο Δημήτρης Λιγνάδης είχε μεταβεί στη ΓΑΔΑ, αυτοβούλως, συνοδεία του δικηγόρου του, όπου και ενημερώθηκε ότι δεν είχε εκδοθεί τότε ένταλμα σε βάρος του.

Τελικά, σε βάρος του εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, μετά από καταγγελίες για βιασμό και σεξουαλικές κακοποιήσεις.

Το αποδεικτικό υλικό που συγκέντρωσαν οι εισαγγελείς πρωτοδικών Κώστας Σπυρόπουλος και Νίκος Στεφανάτος τους οδήγησε στην άσκηση της ποινικής δίωξης για το κακούργημα του βιασμού.

Η δικογραφία διαβιβάστηκε αμέσως στην ανακρίτρια η οποία συμφώνησε για την έκδοση του εντάλματος σύλληψης. Οι περιπτώσεις που τον βαρύνουν είναι δύο.

Η μία του 25χρονου που κατήγγειλε ότι βιάστηκε σε ηλικία 14 χρόνων και μία ακόμα που έγινε στην Εισαγγελία υπό άκρα μυστικότητα.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου

Λίγα λεπτά μετά τη σύλληψη του Δημήτρη Λιγνάδη, από το Υπουργείο Δικαιοσύνης εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«H Δικαιοσύνη έχει πλέον το λόγο. Είμαστε βέβαιοι ότι οι δικαστικές αρχές θα κάνουν ό,τι χρειαστεί προκειμένου να έρθουν όλα στο φως σε αυτή την πολύ σκοτεινή υπόθεση και να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Η χώρα έχει κράτος Δικαίου και η κυβέρνηση θα συνδράμει, με όποιο τρόπο της ζητηθεί, θέτοντας στη διάθεση των δικαστικών αρχών τις υπηρεσίες της. Υποθέσεις τέτοιου είδους δεν έχουν κομματικό χρώμα. Είναι καθήκον όλων των πολιτικών δυνάμεων να συνεργαστούν, ώστε να αντιμετωπιστούν νοσηρά φαινόμενα, όπως αυτά που καταγγέλλονται. Είναι ευθύνη και καθήκον μας απέναντι στα θύματα. Η σιωπή που επικρατούσε για τόσα χρόνια έσπασε. Ήρθε η ώρα της Δικαιοσύνης».