Δημήτρης Λιγνάδης: Στη ΓΑΔΑ με τον συνήγορό του - Ρώτησε αν υπάρχει ένταλμα σύλληψης

Την πόρτα της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αθηνών πέρασε σήμερα (21/2) το μεσημέρι ο σκηνοθέτης Δημήτρης Λιγνάδης, συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του, προκειμένου να διαπιστώσει την ύπαρξη ή μη εντάλματος σύλληψης εναντίον του.

Δημήτρης Λιγνάδης: Στη ΓΑΔΑ με τον συνήγορό του - Ρώτησε αν υπάρχει ένταλμα σύλληψης

Στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών παρουσιάστηκε το μεσημέρι του Σαββάτου (20/2) ο σκηνοθέτης Δημήτρης Λιγνάδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο σκηνοθέτης παρουσιάστηκε μαζί με τον συνήγορό του προκειμένου να ενημερωθεί αν υπάρχει ένταλμα σύλληψης σε βάρος του.

Κρίσιμη κατάθεση για την υπόθεση του ηθοποιού-σκηνοθέτη έλαβε χθες τη νύχτα ο Εισαγγελέας

Οι αξιωματικοί της ασφάλειας, σύμφωνα με πληροφορίες, τους απάντησαν πως μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν υπήρχε κανένα δικαστικό έγγραφο σχετικά με τον Δημήτρη Λιγνάδη και στη συνέχεια αποχώρησαν.

Ωστόσο, σύμφωνα με δικαστικές πηγές, αυτό είναι κάτι που αναμένεται να συμβεί εντός των επόμενων ωρών.

Δημήτρης Λιγνάδης: Από ώρα σε ώρα αναμένεται το ένταλμα για τη σύλληψή του, σύμφωνα με πληροφορίες

Άλλωστε, όπως είχε γνωστό από νωρίτερα, ο εισαγγελέας που χειρίζεται την υπόθεση των καταγγελιών είναι έτοιμος να εκδώσει ένταλμα σύλληψης κατά του μηνυόμενου, χωρίς να περιμένει την κατάθεση του Σπύρου Μπιμπίλα, ο οποίος τη Δευτέρα (22/2) αναμένεται να καταθέσει για τις καταγγελίες που έχουν φτάσει στο ΣΕΗ.

Οι εν λόγω ραγδαίες εξελίξεις έρχονται μετά και τη νέα μήνυση που κατέθεσε χθες 25χρονος, που καταγγέλλει ότι έπεσε θύμα βιασμού στα 14 χρόνια του (αδίκημα που δεν έχει παραγραφεί), αλλά και την κατάθεση σημαντικής μάρτυρος-κλειδί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών.

Τα ανήλικα προσφυγόπουλα

Όλα αυτά τη στιγμή που νέες αποκαλύψεις προκάλεσαν αποτροπιασμό σχετικά με την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη, μέσα από μαρτυρίες γειτόνων που εμπλέκουν τουλάχιστον τρεις δομές ανήλικων προσφύγων να μετέχουν σε μαθήματα στο θέατρό του, αλλά πολλά προσφυγόπουλα φέρονται ότι αρνούνταν να πάνε ξανά εκεί.

Τι αποκάλυψε το ρεπορτάζ; Όπως αναφέρουν οι μαρτυρίες των γειτόνων «ο συγκεκριμένος άνθρωπος δεχόταν επισκέψεις από ανήλικα παιδιά», σύμφωνα με τον συντάκτη της εφημερίδας «Τα Νέα», Βασίλη Λαμπρόπουλο, που επικαλέστηκε μαρτυρίες από γείτονες του γνωστού σκηνοθέτη που διέμενε σε περιοχή του κέντρου της Αθήνας, στην πλατεία Καραϊσκάκη. Εκεί, όπως ανέφεραν, ο συγκεκριμένος σκηνοθέτης δεχόταν επισκέψεις από ανήλικα παιδιά.

Σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής, όταν είχε ερωτηθεί ο σκηνοθέτης για τις επισκέψεις των ανήλικων παιδιών είχε δηλώσει ότι συμμετείχε εθελοντικά σε πρόγραμμα μαθημάτων θεάτρου σε αλλοδαπούς.

Έπειτα από έρευνα για τον ισχυρισμό των γειτόνων, διαπιστώθηκε -σύμφωνα με αστυνομικές πηγές- ότι τουλάχιστον τρεις δομές ανήλικων προσφύγων μέσω κοινωνικού λειτουργού είχαν κλείσει μαθήματα στο θέατρο του σκηνοθέτη. Από κάθε δομή πήγαιναν 3-4 ασυνόδευτα παιδιά και παρακολουθούσαν τα θεατρικά μαθήματα κατά την περίοδο 2017-18.

Έπειτα από επικοινωνία με τους φορείς διαπιστώθηκε ότι πολλά παιδιά αρνούνταν να ξαναπάνε στο θέατρο, χωρίς ωστόσο να αποκαλύπτουν γιατί ήταν τόσο κατηγορηματική η άρνησή τους. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πλέον πολλά από εκείνα τα παιδιά σήμερα ζουν στη Γαλλία.

Πού βρισκόταν τις τελευταίες ώρες ο Λιγνάδης

Ο Δημήτρης Λιγνάδης, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του in.gr, είχε φύγει από το σπίτι του στο Μεταξουργείο και βρισκόταν στην κατοικία φίλων του, ετοιμάζοντας την υπερασπιστική του γραμμή, σε περίπτωση που κληθεί να καταθέσει στη Δικαιοσύνη για όσα καταγγέλλονται τις τελευταίες ημέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του in.gr, ο σκηνοθέτης και ηθοποιός βρέθηκε τις τελευταίες ώρες στο σπίτι πρώην υπουργού που έχει σχέση και με τον χώρο του πολιτισμού. Ο πρώην υπουργός, λένε οι πληροφορίες, δεν σχετίζεται με τον χώρο της Δεξιάς και δεν έχει καμιά σχέση με τη σημερινή κυβέρνηση.

Το σπίτι φέρεται να βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας και ο Λιγνάδης πήγε εκεί προκειμένου να συμβουλευτεί νομικούς, καθώς οργίαζαν οι φήμες περί ραγδαίων εξελίξεων.

Άνθρωποι από τον χώρο του θεάτρου έλεγαν ότι είναι σίγουροι για την παρουσία τού πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου στο συγκεκριμένο σπίτι. Ακόμη, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο ίδιος αποκλειστικά στο MEGA, δεν κρύβεται και περιμένει τις εξελίξεις, δηλαδή αν υπάρξει σε βάρος του ένταλμα σύλληψης θα το αντιμετωπίσει.