Στο νοσοκομείο «King Edward VII» ο Πρίγκιπας Φίλιππος, Δούκας του Εδιμβούργου

Στο νοσοκομείο King Edward VII στο Λονδίνο εισήχθη ο Πρίγκιπας Φίλιππος το βράδυ της Τρίτης. Η επίσημη ανακοίνωση του παλατιού.

Στο νοσοκομείο «King Edward VII» ο Πρίγκιπας Φίλιππος, Δούκας του Εδιμβούργου

Ο Πρίγκιπας Φίλιππος, Δούκας του Εδιμβούργου, εισήχθη στο νοσοκομείο King Edward VII στο Λονδίνο το βράδυ της Τρίτης, ανακοίνωσε το παλάτι του Μπάκιγχαμ.

«Η εισαγωγή του Δούκα αποτελεί ένα προληπτικό μέτρο, ύστερα από συμβουλή του γιατρού του, μετά από αδιαθεσία. Ο 99χρονος Δούκας αναμένεται να παραμείνει στο νοσοκομείο για λίγες μέρες παρακολούθησης και ανάπαυσης» αναφέρει η επίσημη δήλωση του παλατιού.

Ο Πρίγκιπας Φίλιππος ένιωθε αδιαθεσία για μικρό χρονικό διάστημα και μπήκε στο νοσοκομείο χωρίς βοήθεια, επισήμανε μια πηγή από τη βασιλική οικογένεια. Δεν νοσεί από κάποια ασθένεια που να σχετίζεται με την COVID-19, συμπλήρωσε η πηγή.

Όπως γράφει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η βασίλισσα Ελισάβετ και ο Πρίγκιπας Φίλιππος διαμένουν στο κάστρο του Ουίνδσορ, δυτικά του Λονδίνου, κατά τη διάρκεια της πανδημίας του νέου κορονοϊού. Η βασίλισσα παραμένει στο Ουίνδσορ, είπε η ίδια πηγή.

Ο Φίλιππος, ο οποίος αποσύρθηκε από τα επίσημα βασιλικά καθήκοντά του τον Αύγουστο του 2017, είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο και στα τέλη του 2019.

Ο Πρίγκιπας Φίλιππος, Δούκας του Εδιμβούργου, γεννήθηκε το 1921 στην Ελλάδα, πριν η οικογένειά του εξοριστεί από τη χώρα όταν ο ίδιος ήταν βρέφος. Να σημειωθεί ότι ο αρχικός του τίτλος ήταν «πρίγκιπας Φίλιππος της Ελλάδος και της Δανίας», αλλά μετά τον αρραβώνα του με την Ελισάβετ Β΄ χρίστηκε «Δούκας του Εδιμβούργου».

news247.gr