Νέο Φάληρο: Bανδάλισαν γκράφιτι του ήρωα της Επανάστασης, Γεωργίου Καραϊσκάκη (pic)

Συνέβη στην περιοχή του Νέου Φαλήρου: Άγνωστοι μουτζούρωσαν με πράσινη μπογιά γκράφιτι που απεικόνιζε τον ήρωα της Επανάστασης του 1821 Γεώργιο Καραϊσκάκη.

Νέο Φάληρο: Bανδάλισαν γκράφιτι του ήρωα της Επανάστασης, Γεωργίου Καραϊσκάκη (pic)

Με αφορμή τη συμπλήρωση 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 ο 18χρονος καλλιτέχνης με το ψευδώνυμο «Εύρυτος» φιλοτεχνεί μορφές ηρώων του '21 σε τοίχους της Αθήνας.

Μια εξ αυτών αναπαριστούσε το πρόσωπο του Καραϊσκάκη στην περιοχή του Νέου Φαλήρου. Την περασμένη Κυριακή (14/2), άγνωστοι χρησιμοποιώντας πράσινη μπογιά, μουτζούρωσαν το γκράφιτι καταστρέφοντάς το.

Ο «Eύρυτος» αντέδρασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter: «Δεν με ενοχλεί το πάτημα μιας ζωγραφιάς, το έχω συνηθίσει. Αυτό που δεν θα συνηθίσω ποτέ όμως είναι τη χλεύη και την αχαριστία των “Ελλήνων” προς τους ήρωές τους».

Ανάμικτες οι αντιδράσεις από τους χρήστες στα social media. Καποιοι στήριξαν τον "Εύρυτο" με θετικά σχόλια για τον ίδιο και το έργο του, άλλοι όμως κράτησαν αποστάσεις επισημαίνοντας πως ο νεαρός καλλιτέχνης εμφορείται από ακροδεξιές πεποιθήσεις.