Lockdown: Τι θα ισχύσει για σχολεία, απαγόρευση κυκλοφορίας και... Αγίου Βαλεντίνου

Τα μέτρα που θα ανακοινώσει ο Νίκος Χαρδαλιάς για το lockdown. Τι θα γίνει με την απαγόρευση κυκλοφορίας, τα σχολεία, τα καταστήματα αλλά και το διήμερο για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου.

Lockdown: Τι θα ισχύσει για σχολεία, απαγόρευση κυκλοφορίας και... Αγίου Βαλεντίνου

Από την Πέμπτη (11/2) στις 6 το πρωί έως τις 28 Φεβρουαρίου η Αττική μπαίνει σε lockdown όπως εισηγήθηκαν οι λοιμωξιολόγοι και ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο έκτακτο τηλεοπτικό του διάγγελμα μετά την «έκρηξη» των κρουσμάτων κορονοϊού.

Tα μέτρα που θα ισχύουν από την Πέμπτη στο lockdown και θα ανακοινώσει ο Νίκος Χαρδαλιάς περιλαμβάνουν:

* Απαγόρευση κυκλοφορίας από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 21:00 έως τις 05:00

* Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 έως τις 05:00 για τα Σαββατοκύριακα

* Κλειστά σχολεία όλων των βαθμίδων (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια)

* Κλείνει το λιανεμπόριο, καθώς και κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής, περιποίησης νυχιών κ.λπ.

- Ισχύουν take away και delivery

Από κει και πέρα, λοιμωξιολόγοι και Κυβέρνηση έχουν αποφασίσει να παραμείνουν ανοιχτά τα ανθοπωλεία το Σαββατοκύριακο 13 και 14 Φεβρουαρίου, προκειμένου να εξυπηρετηθούν όσοι θέλουν να γιορτάσουν τον Άγιο Βαλεντίνο.

Η επίσκεψη στα ανθοπωλεία θα πραγματοποιείται μόνο κατόπιν ραντεβού, χωρίς ακόμα να είναι ξεκάθαρο εάν η διαδικασία θα γίνεται με click inside η με click away.

Την εξειδίκευση των μέτρων θα κάνει το μεσημέρι της Τετάρτης (10/2) ο Νίκος Χαρδαλιάς που αναμένεται να ανακοινώσει το κλείσιμο του λιανεμπορίου έως τις 28 Φεβρουαρίου ενώ κλειστά θα παραμείνουν και τα σχολεία έως την τελευταία ημέρα του μήνα.

ΠΗΓΗ: ethnos.gr