Νότιος Κορέα: Τεστ κορονοϊού και στα κατοικίδια

Η πρωτεύουσα της Νοτίου Κορέας, Σεούλ, θα ξεκινήσει να πραγματοποιεί τεστ κορονοϊού και σε κατοικίδια ζώα, εφόσον παρουσιάζουν συμπτώματα της νόσου. 

Νότιος Κορέα: Τεστ κορονοϊού και στα κατοικίδια
Photo credits: KIM HONG-JI από Reuters

Τα κατοικίδια ζώα που κατοικούν στη Σεούλ θα υποβληθούν σε τεστ για τον κορονοϊό, εφόσον εκδηλώσουν συμπτώματα του ιού, όπως ανακοίνωσε η μητροπολιτική κυβέρνηση της πόλης.

Η απόφαση αυτή έρχεται μερικές εβδομάδες αφότου η χώρα ανέφερε το πρώτο κρούσμα κορονοϊού σε ζώο, ένα γατάκι.

Θα εξετάζονται μόνο τα κατοικίδια ζώα που παρουσιάζουν συμπτώματα όπως πυρετό ή δυσκολίες στην αναπνοή έπειτα από έκθεσή τους σε ανθρώπινους φορείς του ιού.

Εφόσον εντοπίζονται θετικά στον Covid-19, τα κατοικίδια θα πρέπει να μένουν σε καραντίνα στο σπίτι. Δεν είναι απαραίτητο να αποστέλλονται σε ειδικές εγκαταστάσεις απομόνωσης, καθώς δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι ο κορονοϊός μπορεί να εξαπλωθεί από τα ζώα στον άνθρωπο, δήλωσε ο Park Yoo-mi, αξιωματούχος ελέγχου ασθενειών.

Ωστόσο, στην περίπτωση που οι ιδιοκτήτες του κατοικίδιου νοσηλεύονται στο νοσοκομείο με Covid-19, ή είναι πολύ άρρωστοι ή πολύ ηλικιωμένοι για να το φροντίσουν, το κατοικίδιο θα μπορεί να μεταφερθεί σε ειδική εγκατάσταση στην πόλη.

Στη Νότιο Κορέα, όσοι νοσούν με Covid-19 απομονώνονται σε εγκαταστάσεις καραντίνας εφόσον δεν χρήζουν νοσοκομειακής περίθαλψης.

Πηγή: naftemporiki.gr