Σοφία Μπετακώρου: Στο αρχείο η υπόθεση λόγω παραγραφής του αδικήματος!

Η παρέλευση των 24 ετών από την διάπραξη του υπό διερεύνηση αδικήματος, δεν επέτρεψε στις εισαγγελικές αρχές να προχωρήσουν σε περαιτέρω έρευνα σχετικά με τη σεξουαλική κακοποίηση της Ελληνίδας Ολυμπιονίκη.

Σοφία Μπετακώρου: Στο αρχείο η υπόθεση λόγω παραγραφής του αδικήματος!

Την απόφαση να μπει στο αρχείο η υπόθεση της Σοφίας Μπεκατώρου, λόγω παραγραφής, έλαβε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

Όπως αναμενόταν η παρέλευση των 24 ετών από την διάπραξη του υπό διερεύνηση αδικήματος, δεν επέτρεψε στις εισαγγελικές αρχές να προχωρήσουν σε περαιτέρω έρευνα σχετικά με τη σεξουαλική κακοποίηση της ολυμπιονίκη βάζοντας και επίσημα τέλος στην προκαταρκτική εξέταση.

Ωστόσο φαίνεται πως η έρευνα δεν στάθηκε παντελώς άκαρπη αφού η Σοφία Μπεκατώρου αναφέρθηκε σε 3 συνολικά περιπτώσεις κακοποίησης που η ίδια γνώριζε εντός της Ιστιοπλοϊκής κοινότητας.

Μία εξ αυτών είναι η 21χρονη σήμερα αθλήτρια, η οποία και προσήλθε ενώπιον του εισαγγελέα Νικ. Στεφανάτου δίνοντας κατάθεση για τα όσα της συνέβησαν όταν ήταν 11 χρονών, κατηγορώντας τον προπονητή της για βιασμό. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι άλλες δύο γυναίκες δεν προσήλθαν να καταθέσουν στον εισαγγελέα και έτσι δεν έχουν γίνει περαιτέρω ενέργειες.

Να σημειωθεί πως ο εισαγγελέας διαβίβασε την κατάθεση του πατέρα της 11χρονης τότε αθλήτριας στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θηβών καθώς σε αυτή αναφέρεται ότι ο κατηγορούμενος προπονητής διέθετε μεγάλο αριθμό όπλων, μεταξύ αυτών και ενός καλάσνικοφ, σε εξοχική κατοικία της οικογένειας του σε κωμόπολη της Βοιωτίας. Ο εισαγγελέας Θήβας αναμένεται να προχωρήσει σε περαιτέρω ενέργειες.

Πηγή: News247.gr