H αιτία του μπλακ-άουτ στην Αττική: Έκρηξη στον Ασπρόπυργο (vid)

Διαβάστε τον λόγο για τον οποίο η μισή Αττική βυθίστηκε στο σκοτάδι το βράδυ της Κυριακής - Έκρηξη στον Ασπρόπυργο - Συναγερμός στην Πυροσβεστική.

H αιτία του μπλακ-άουτ στην Αττική: Έκρηξη στον Ασπρόπυργο (vid)

Μπλακ άουτ σημειώθηκε μετα τις 10.30 το βράδυ της Κυριακής σε πολλές περιοχές της Αθήνας. Χωρίς ρεύμα έμειναν περιοχές όπως τα Πετράλωνα, η Γλυφάδα, το Περιστέρι, η Νίκαια, η Καλλιθέα, μεγάλα τμήματα του Πειραιά, Νέα , Άλιμο, Μπραχάμι, Σαλαμίνα, Μέγαρα, Εξάρχεια, Κορινθία, Ύδρα, Σπέτσες.

Η διακοπή ρεύματος ήταν ξαφνική για χιλιάδες Αθηναίους, κυρίως όσους ζουν στα νότια προάστια, ενώ και στο κέντρο της πόλης υπήρξαν επίσης προβλήματα.

H αιτία του μπλακ-άουτ στην Αττική: Έκρηξη στον Ασπρόπυργο

Η Πυροσβεστική ανέφερε αργά το βράδυ της Παρασκευής ότι υπήρξε φωτιά (μετά από έκρηξη) σε υποσταθμό της ΔΕΗ στα νεόκτιστα Ασπροπύργου, αλλά κανείς δεν ξέρει αν στο γεγονός αυτό οφείλεται το μπλακ άουτ.

Η φωτιά που ξέσπασε στον υποσταθμό της ΔΕΗ στα Νεόχτιστα Ασπροπύργο ήταν η αιτία που προκάλεσε το μπλακ άουτ κυρίως τα δυτικά προάστια αλλά και στο Σοφικό Κορινθίας, το Αργος και πολλές περιοχές. Υπάρχουν πολλές κλήσεις στην πυροσβεστική για εγκλωβισμενους σε ασανσέρ.

Μετά τις 11 το βράδυ, όμως, υπήρξε διακοπή σε πολλές περιοχές ταυτόχρονα, κάτι που δεν δικαιολογείται από τον προγραμματισμό του ΔΕΔΔΗΕ. Στο κέντρο της Αθήνας η διακοπή κράτησε 20 λεπτά και ήρθε γύρω στις 11 και 20.

Η ανακοίνωση του ΑΔΜΗΕ:

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε απόψε, στις 11.05 μ.μ. στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Κουμουνδούρου του ΑΔΜΗΕ που βρίσκεται στην περιοχή του Ασπροπύργου.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η φωτιά προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα σε έναν από τους τέσσερις αυτομετασχηματιστές, με αποτέλεσμα το ΚΥΤ να τεθεί εκτός λειτουργίας.

Από τη βλάβη επηρεάστηκε το κέντρο της Αθήνας, ο Πειραιάς, περιοχές της Δυτικής Αττικής καθώς και της Πελοποννήσου. Αυτή τη στιγμή καταβάλλονται υπεράνθρωπες προσπάθειες από τα συνεργεία του ΑΔΜΗΕ και του ΔΕΔΔΗΕ με την ηλεκτροδότηση να έχει ήδη αποκατασταθεί στις περισσότερες περιοχές της Αττικής και στο σύνολο του δικτύου υψηλής τάσης στην Πελοπόννησο.

Στο σημείο έχουν μεταβεί ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κώστας Σκρέκας και ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ, κ. Μάνος Μανουσάκης, συνοδεία αρμοδίων στελεχών της Διοίκησης του Διαχειριστή.

Για οτιδήποτε νεότερο, θα υπάρξει σχετική ενημέρωση.