Ευρωπαϊκή Ένωση: Προωθείται το πιστοποιητικό εμβολιασμού

Στο... τραπέζι πέφτει ξανά από την Ευρωπαϊκή Ένωση το θέμα του πιστοποιητικού εμβολιασμού, ως προϋπόθεση ενόψει της τουριστικής περιόδου του προσεχούς καλοκαιριού.

Ευρωπαϊκή Ένωση: Προωθείται το πιστοποιητικό εμβολιασμού

Λίγο πριν από την ευρωπαϊκή τηλεδιάσκεψη κορυφής για τον κορονοϊό στις 25 Φεβρουαρίου, το ζήτημα των πιστοποιητικών εμβολιασμού επανέρχεται στο τραπέζι, με ορισμένες χώρες ήδη να έχουν ξεκινήσει τις διαδικασίες για την εφαρμογή του.

Δανία και Σουηδία εξετάζουν ήδη τη δημιουργία ενός ψηφιακού πιστοποιητικού. Όπως είπε ο Υπουργός Υγείας της Δανίας, έχει να κάνει με το άνοιγμα της οικονομίας. Εκτιμάται ότι μέχρι τον Ιούνιο το σχετικό πιστοποιητικό θα είναι έτοιμο.

Στον δρόμο του πιστοποιητικού εμβολιασμού βρίσκεται και το Ηνωμένο Βασίλειο, όπως αναφέρει η δημόσια τηλεόραση, σκεπτόμενο τους Βρετανούς που θέλουν να πάνε διακοπές το καλοκαίρι.

Η ομοσπονδία τουρισμού της Ιταλίας καλεί την κυβέρνηση να προχωρήσει πιο γρήγορα στους εμβολιασμούς και ζητά επίσης την εφαρμογή ενός πιστοποιητικού, καθώς ο τουρισμός είναι σημαντικός παράγοντας που αποφέρει χρήματα στη χώρα.

Πορτογαλία και Ισπανία τάσσονται επίσης υπέρ του πιστοποιητικού.

naftemporiki.gr