Έλεγχοι Lockdown: «Βροχή» τα πρόστιμα για τον κορονοϊό

Στους 81.312 ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη (4/2) σε όλη τη χώρα κατεγράφησαν 1.789 παραβάσεις των μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας και επιβλήθηκαν συνολικά πρόστιμα ύψους 587.050 ευρώ

 Έλεγχοι Lockdown: «Βροχή» τα πρόστιμα για τον κορονοϊό

Οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες έκαναν την Πέμπτη συνολικά 81.312 ελέγχους και κατέγραψαν 1.789 περιπτώσεις παραβίασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού για τον κορονοϊό.

Συνολικά επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 587.050 ευρώ και κύρωση αναστολής λειτουργίας 15 ημερών σε δύο επιχειρήσεις.

Η Ελληνική Αστυνομία επιφορτίστηκε με τον κύριο όγκο των ελέγχων (69.605) και οι κυριότερες παραβάσεις είναι η μη χρήση μάσκας, η μη νόμιμη μετακίνηση, η μη τήρηση της αναστολής λειτουργίας/ειδικών κανόνων λειτουργίας του κλάδου και η διοργάνωση και συμμετοχή σε ιδιωτικές συναθροίσεις σε σπίτια.

Χαρακτηριστικές περιπτώσεις:
Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε δεκαεπτά 17 συλλήψεις για παραβιάσεις σχετικά με τους ειδικούς όρους λειτουργίας των επιχειρήσεων και τη διοργάνωση ιδιωτικών συναθροίσεων σε σπίτια.
– Επιβλήθηκε πρόστιμο 300 ευρώ σε ένα κατάστημα για μη ανάρτηση με έγγραφο ή ψηφιακό τρόπο του μέγιστου αριθμού καταναλωτών που επιτρέπονται εντός του καταστήματος, στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.
– Επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 3.000 ευρώ σε ένα κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, για παραμονή πελατών στο χώρο του καταστήματος, στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.
– Επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 300 ευρώ σε κατάστημα για μη ανάρτηση με έγγραφο ή ψηφιακό τρόπο του μέγιστου αριθμού καταναλωτών που επιτρέπονται εντός του καταστήματος, στην Περιφέρεια Ηπείρου.
– Επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ σε παντοπωλείο για υπεράριθμους πελάτες, στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
– Επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος για εξυπηρέτηση καθήμενων πελατών, στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
– Επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 3.000 ευρώ σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος για εξυπηρέτηση πελατών εντός του καταστήματος, στην Περιφέρεια Αττικής.
– Επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 1.000 ευρώ σε ένα χρωματοπωλείο για μη τήρηση της λίστας των ραντεβού, στην Περιφέρεια Αττικής.
– Επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 15.000 ευρώ σε γυμναστήριο για παραβίαση των μέτρων αποφυγής διασποράς του κορονοϊού, στην Περιφέρεια Αττικής.
– Επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 3.000 ευρώ σε προσωρινά υπεύθυνο αρτοποιείου για παραβίαση των μέτρων αποφυγής διασποράς του κορονοϊού, στην Περιφέρεια Αττικής.
– Επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 3.000 ευρώ σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος για παραβίαση των μέτρων αποφυγής διασποράς του κορονοϊού, στην Περιφέρεια Αττικής.
– Επιβλήθηκε πρόστιμα συνολικού ύψους 6.000 ευρώ σε δύο καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, για παραμονή πελατών στον εξωτερικό χώρο ευθύνης τους, στην Περιφέρεια Αττικής.
Το Λιμενικό επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 13.400 ευρώ σε φυσικά πρόσωπα για μη χρήση μάσκας και μη νόμιμη μετακίνηση, σε ολόκληρη την Επικράτεια.