Σήφης Βαλυράκης : Βίντεο δείχνει ένα σκάφος δίπλα στο φουσκωτό, οι δικηγόροι μιλούν για δύο (vid)

Τρεις γυναίκες φέρεται να βιντεοσκόπησαν τις κινήσεις του αλιευτικού που προσέγγισε το σκάφος του Σήφη Βαλυράκη

 Σήφης Βαλυράκης : Βίντεο δείχνει ένα σκάφος δίπλα στο φουσκωτό, οι δικηγόροι μιλούν για δύο (vid)

Τους ισχυρισμούς αυτόπτη μάρτυρα για εμπλοκή επαγγελματικού αλιευτικού σκάφους στην υπόθεση θανάτου του Σήφη Βαλυράκη, επιβεβαιώνουν βίντεο που έχουν στα χέρια τους οι δικηγόροι της οικογένειας του πρώην υπουργού.

Μάλιστα, οι δικηγόροι της οικογένειας Βαλυράκη κάνουν λόγο όχι μόνο για ένα, αλλά για δύο βίντεο που επιβεβαιώνουν τη μαρτυρία για διαπληκτισμό στη θάλασσα ανάμεσα στον Σήφη Βαλυράκη και έναν ψαρά που έφτασε κοντά του. Προς το παρόν κρατάνε κλειστά τα χαρτιά τους, αλλά εμφανίζουν συγκρατημένη αισιοδοξία για την εξέλιξη της υπόθεσης.

Και μπορεί να μην έχει γίνει γνωστό το ακριβές περιεχόμενο των βίντεο, ωστόσο δεν αποκλείεται να απαθανατίζεται το σκηνικό έντασης ανάμεσα στον ψαρά και τον Σήφη Βαλυράκη ή η προσέγγιση του φουσκωτού του από το αλιευτικό.

Σύμφωνα με τον αυτόπτη μάρτυρα πάντως, το εμπλεκόμενο αλιευτικό ήταν ένα λευκό τρεχαντήρι, ενώ υπάρχει το ενδεχόμενο να επέβαιναν σε αυτό δύο άτομα.

Ο Σήφης Βαλυράκης βρέθηκε νεκρός κοντά σε σύμπλεγμα νησίδων απέναντι από την Ερέτρια, αφού φέρεται να έπεσε από το σκάφος, με το οποίο είχε βγει για ψάρεμα στον Ευβοϊκό. Η οικογένεια του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ, από τις πρώτες ώρες του αδόκητου «χαμού» του, ισχυρίστηκε πως υπάρχουν στοιχεία, αλλά και μαρτυρίες, τα οποία αποδεικνύουν πως πρόκειται για ανθρωποκτονία και όχι για ατύχημα, αποστέλλοντας μάλιστα σχετική επιστολή στον υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη.

Η μία από τις γυναίκες που τράβηξε το βίντεο – ντοκουμέντο αποκάλυψε τι είδε. Τρεις γυναίκες φέρεται να βιντεοσκόπησαν τις κινήσεις του αλιευτικού που προσέγγισε το σκάφος του Σήφη Βαλυράκη.

Η λήψη έγινε γύρω στις 12:20 το μεσημέρι από μεγάλη απόσταση, περίπου 2,5 χλμ., από λόφο στην Ερέτρια. Μία εκ των μαρτύρων, μιλώντας αποκλειστικά στο Live News, ανέφερε ότι από τη δυτική πλευρά του νησιού πρόσεξε η ίδια και οι φίλες της κάτι να κινείται έντονα. Κάνοντας ζουμ με την κάμερα του κινητού της, διαπίστωσε ότι πρόκειται για ένα σκάφος που έκανε κυκλική συμμετρική κίνηση.

Αμέσως, η γυναίκα άρχισε να βιντεοσκοπεί το περιστατικό, αλλά το βίντεο είναι λίγο θολό, καθώς έχει τραβηχτεί με πανοραμική λήψη και με ζουμ. Δεν μπορεί να πει ούτε με το μάτι ούτε με το βίντεο αν υπήρχε ένα ή δύο σκάφη.

Αυτοψία στο φουσκωτό και καταθέσεις των ψαράδων

Παράλληλα, σήμερα ολοκληρώθηκε η αυτοψία από εμπειρογνώμονα που όρισε η οικογένεια Βαλυράκη και ενός ιατροδικαστή, στο μικρό φουσκωτό σκάφος του πρώην υπουργού.

Η αυτοψία επικεντρώθηκε στην προπέλα του μικρού σκάφους, προκειμένου να αποσαφηνιστεί αν ήταν εκείνη που έκοψε το νήμα της ζωής του Σήφη Βαλυράκη.

Επιπλέον, ξεκίνησαν και οι καταθέσεις των ψαράδων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Ερέτριας. Μέχρι στιγμής, οι αρχές εξέτασαν 8 ψαράδες.

Πηγή: in