Αυξάνεται σε δύο εκτός από τον οδηγό το όριο επιβατών από τις 25/1 σε ταξί, ΙΧ και φορτηγά

Μέχρι δύο άτομα εκτός από τον οδηγό θα μπορούν να επιβαίνουν από τα ξημερώματα της Δευτέρας 25 Ιανουαρίου σε ταξί, ιδιωτικής χρήσης οχήματα και φορτηγά.

Αυξάνεται σε δύο εκτός από τον οδηγό το όριο επιβατών από τις 25/1 σε ταξί, ΙΧ και φορτηγά

Μέχρι δύο (2) επιβάτες εκτός από τον οδηγό θα μπορούν να επιβαίνουν από τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου και ώρα 06:00 σε επιβατηγά οχήματα δημόσιας χρήσης (ΕΔΧ ταξί, ειδικής μίσθωσης) και επιβατηγά ιδιωτικής χρήσης (ΙΧ) οχήματα, καθώς και στα ΕΙΧ οχήματα με οδηγό, μετά την έγκριση των σχετικών εισηγήσεων του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών από την Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων.

Κορονοϊός: Αναρτήθηκε το ΦΕΚ με τα έκτακτα μέτρα μέχρι 1/2 - Σχολεία, συναθροίσεις, μεταφορές

Σύμφωνα με τη νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού COVID-19», που δημοσιεύθηκε σήμερα, Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2021, η υπέρβαση του συγκεκριμένου ορίου επιβαινόντων επιτρέπεται μόνο σε δύο περιπτώσεις, εφόσον στο όχημα επιβαίνουν:

α) ανήλικα τέκνα, η κατ’ οίκον παραμονή των οποίων υπό την εποπτεία ενηλίκου είναι αδύνατη ή

β) άτομο που χρήζει βοήθειας από δεύτερο επιβάτη για τη μετακίνησή του.

Τι θα ισχύει για διπλοκάμπινα και ΒΑΝ

Επιπλέον, από την ίδια ημέρα και ώρα θα επιτρέπεται μέχρι τρία (3) άτομα πλέον του οδηγού να επιβαίνουν στα διπλοκάμπινα, μικτής χρήσης και τύπου ΒΑΝ οχήματα.

Η υπέρβαση του ορίου επιβαινόντων επιτρέπεται μόνο εφόσον στο όχημα επιβαίνουν ανήλικα τέκνα, η κατ’ οίκον παραμονή των οποίων υπό την εποπτεία ενηλίκου είναι αδύνατη.

Υπενθυμίζεται πως εξακολουθεί να ισχύει ότι μαθητές που εξυπηρετούνται με ταξί σε μη αστικές περιοχές, για τη μετάβασή τους στο σχολείο, επιτρέπεται να μετακινηθούν μέχρι και τέσσερα (4) άτομα, με την προσκόμιση σχετικής βεβαίωσης του διευθυντή του σχολείου.

Πηγή: in.gr

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας