Πειραιάς: Ανοίγει το νέο mini IKEA – Πλάνο επέκτασης με τα «ΙΚΕΑ πόλης»

Το νέο κατάστημα IKEA, συνολικής επιφάνειας 2.000 τ.μ., βρίσκεται στην οδό Γούναρη, στο εμπορικό κέντρο του Πειραιά.

Πειραιάς: Ανοίγει το νέο mini IKEA – Πλάνο επέκτασης με τα «ΙΚΕΑ πόλης»

Μετά από αναμονή αρκετών εβδομάδων, λόγω του lockdown και των κλειστών καταστημάτων, αναμένεται να ανοίξει έως το τέλος του Γενάρη το νέο mini IKEA στον Πειραιά.

Το νέο κατάστημα, συνολικής επιφάνειας 2.000 τ.μ., βρίσκεται στην οδό Γούναρη, στο εμπορικό κέντρο του Πειραιά, σε τριώροφο κτίριο, και θα αποτελέσει το πρώτο από μία σειρά καταστημάτων που θα ανοίξουν σε κεντρικά σημεία μεγάλων πόλεων της χώρας.

Ο λόγος που επιλέχθηκε το κέντρο του Πειραιά είναι οτι σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας οι Πειραιώτες δεν μετακινούνται εύκολα για να κάνουν τις αγορές τους από το μεγάλο ΙΚΕΑ στον Κηφισό, παρά τη σχετικά μικρή απόσταση από αυτό.

Έρχονται νέα μικρά ΙΚΕΑ και «ΙΚΕΑ πόλης»

Ο προσανατολισμός της Fourlis είναι η ανάπτυξη του δικτύου καταστημάτων ΙΚΕΑ σε νέες περιοχές της χώρας αλλά και στο κέντρο μεγάλων πόλεων, όπου δεν υπήρχε παρουσία λόγω απουσίας χώρων.

Για αυτό το λόγο, δρομολογούνται τα νέα μικρά καταστήματα IKEA, όπως αυτό του Πειραιά. Το μοντέλο αυτό αφορά την δημιουργία καταστημάτων επιφάνειας 1.000 έως 2.000 τ.μ. με περίπου 1.000 κωδικούς, στο κέντρο μεγάλων πόλεων. Ωστόσο, θα περιλαμβάνουν σχεδιαστικά τμήματα για την αγορά κουζίνας και ντουλάπας, ενώ θα παρέχεται δυνατότητα παραγγελιών προϊόντων μεγαλύτερου μεγέθους. Ταυτόχρονα, θα λειτουργούν και εστιατόρια με γεύματα και προϊόντα ΙΚΕΑ. Το επόμενο θα γίνει πιθανότατα στη Θεσσαλονίκη και για αυτό δρομολογούνται οι σχετικές διαδικασίες.

Τα IKEA πόλης είναι ένα νέο concept που αναπτύσσει η εταιρεία με βάση και την παρόμοια εμπειρία από το εξωτερικό. Τα καταστήματα αυτά θα αποτελέσουν τη ναυαρχίδα επέκτασης και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας. Ήδη ανακοινώθηκε ότι το πρώτο θα ανοίξει στην Πάτρα (στο ακίνητο της πρώην ΑΒΕΞ κοντά στο λιμάνι της πόλης) και το επόμενο στο Ηράκλειο Κρήτης, κοντά στο αεροδρόμιο.

Συνολικά, ο όμιλος λειτουργεί σήμερα πέντε καταστήματα ΙΚΕΑ στην Ελλάδα, δύο στη Βουλγαρία (προγραμματίζει και ένα νέο ΙΚΕΑ νέας γενιάς στη Σόφια) και ένα στην Κύπρο, ενώ διαθέτει έξι Pick-Up&Order Points στην Ελλάδα, δύο στη Βουλγαρία και ένα στην Κύπρο.

Πηγή: bizness.gr