Ινδία: Μεγάλη φωτιά με 5 νεκρούς κοντά σε εργοστάσιο παραγωγής εμβολίων κατά του κορονοϊού (vid)

Πέντε νεκροί είναι ο θλιβερός απολογισμός μεγάλης πυρκαγιάς που ξέσπασε στην Ινδία σε εγκαταστάσεις πλησίον του Serum Institute, όπου παρασκευάζονται εμβόλια κατά του κορονοϊού.

Ινδία: Μεγάλη φωτιά με 5 νεκρούς κοντά σε εργοστάσιο παραγωγής εμβολίων κατά του κορονοϊού (vid)

Πυρκαγιά ξέσπασε στο Serum Institute της Ινδίας, τον μεγαλύτερο παραγωγό εμβολίων παγκοσμίως, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν πέντε άνθρωποι τη ζωή τους, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

«Πέντε άνθρωποι είναι νεκροί» από την πυρκαγιά, ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους ο δήμαρχος της Πούνε, Μουρλιντχάρ Μοχόλ, ενώ ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Αντάρ Πουναουάλα, απηύθυνε τα συλλυπητήριά του προς τις οικογένειες των θυμάτων μέσω του λογαριασμού του στο twitter.

Νωρίτερα ινδικά ΜΜΕ μετέδωσαν εικόνες από ένα τεράστιο σύννεφο γκρίζου καπνού που υψωνόταν πάνω από το μεγάλο εργοστάσιο της περιοχής, όπου αυτή την περίοδο παρασκευάζονται εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου κατά της Covid-19 της AstraZeneca και του πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

Ωστόσο, όπως μετέδωσαν τα δίκτυα, η πυρκαγιά ξέσπασε σε έναν υπό κατασκευή χώρο μακριά από το σημείο όπου βρίσκονται οι εγκαταστάσεις παραγωγής εμβολίων.

«Η εγκατάσταση παραγωγής εμβολίων δεν έχει επηρεαστεί και δεν θα επηρεαστεί η παραγωγή», δήλωσε πηγή από το Serum Institute, διευκρινίζοντας ότι «η πυρκαγιά ξέσπασε σε ένα νέο υπό κατασκευή εργοστάσιο».

«Έχουν σταλεί στο σημείο έξι ή επτά πυροσβεστικά οχήματα. Δεν διαθέτουμε άλλες πληροφορίες προς το παρόν σε σχέση με την έκταση της πυρκαγιάς ή αν υπάρχουν εγκλωβισμένοι», δήλωσε από την πλευρά του ο διοικητής του τοπικού πυροσβεστικού τμήματος.

Υπενθυμίζεται πως η Ινδία είναι η δεύτερη πλέον πληγείσα χώρα από την πανδημία, μετά τις ΗΠΑ, με περισσότερα από 10 εκατομμύρια επιβεβαιωμένα κρούσματα, αν και το ποσοστό θνησιμότητας στη χώρα είναι ένα από τα μικρότερα παγκοσμίως.

Αξίζει να αναφερθεί επίσης πως στις αρχές του μήνα οι ινδικές αρχές ενέκριναν δύο εμβόλια κατά της Covid-19 για έκτακτη χρήση: αυτό της AstraZeneca, το οποίο παράγεται στο προαναφερθέν εργοστάσιο, και το Cavaxin, το οποίο έχει αναπτύξει η τοπική εταιρεία Bharat Biotech.

Σημειώνεται, τέλος, πως η φιλόδοξη εκστρατεία εμβολιασμού κατά της Covid-19, με στόχο να έχουν εμβολιαστεί 300 εκατομμύρια άνθρωποι ως τον Ιούλιο, ξεκίνησε μόλις το περασμένο Σάββατο.

Πηγή: ieidiseis.gr