Συνατσάκη και Τσάβαλου μιλάνε δημόσια για τη σεξουαλική παρενόχληση που βίωσαν

Η Μαίρη Συνατσάκη και η Κατερίνα Τσάβαλου ακολούθησαν το παράδειγμα της Σοφίας Μπεκατώρου και μίλησαν δημόσια για τη σεξουαλική παρενόχληση που έχουν υποστεί.

Συνατσάκη και Τσάβαλου μιλάνε δημόσια για τη σεξουαλική παρενόχληση που βίωσαν

Η παρουσιάστρια Μαίρη Συνατσάκη με βίντεο στο προσωπικό της κανάλι στο YouTube μίλησε για τρία ξεχωριστά περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης που έχει βιώσει. Στο βίντεο με τίτλο «Γιατί μίλησε τώρα η Σοφία», μιλάει επίσης, για την ντροπή που αισθάνονται τα θύματα σεξουαλικής βίας και τον δισταγμό τους να μιλήσουν.

«Ένας ακόμη λόγος που κάνω αυτό το βίντεο είναι γιατί εγώ, προσωπικά, έχω υπάρξει τρεις φορές θύμα στη ζωή μου, σεξουαλικής παρενόχλησης. Και κάθε φορά που σε κάποιον δικό μου άνθρωπο θέλω να μιλήσω γι' αυτό, αναγνωρίζω πολλά από τα στοιχεία που σας διάβασα. Θέλω να το υποτιμήσω, θέλω να πω ότι δεν ήταν τόσο σημαντικό όσο κάτι άλλο που έχει συμβεί κάπου αλλού, ότι δεν είμαι σίγουρη ότι ήταν αλλά μήπως ήταν και γι' αυτό δεν το συζητάω» είπε η Συνατσάκη μεταξύ άλλων.

Η ηθοποιός Κατερίνα Τσάβαλου, από την άλλη μίλησε για ένα περιστατικό που βίωσε στα πλαίσια της δουλειάς της. «Έχασα δουλειά επειδή είπα "όχι"» δήλωσε αναφερόμενη σε σκηνοθέτη που της έκανε ανήθικες προτάσεις σε αντάλλαγμα για δουλειά στο θέατρο.

«Είναι πολύ εύκολο να πέσει κάποιος θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης. Γιατί οποιοσδήποτε, σε οποιοδήποτε χώρο χρησιμοποιεί την ιδιότητά του και σου λέει ότι αν δεν υποκύψεις, δεν θα πάρεις της δουλειά» είπε η Τσάβαλου.