Σχολεία: Γυμνάσια και Λύκεια απο την 1η Φεβρουαρίου

Στην επίσπευση επαναλειτουργίας των Γυμνασίων και Λυκείων προχωράει η κυβέρνηση με δεδομένο ότι η διαδικασία τηλεκπαίδευσης δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο

Σχολεία: Γυμνάσια και Λύκεια απο την 1η Φεβρουαρίου

Στην επίσπευση επαναλειτουργίας των Γυμνασίων και Λυκείων προχωράει η κυβέρνηση, με δεδομένο ότι η διαδικασία της τηλεκπαίδευσης δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο καθώς οι εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών ιδιαίτερα του Λυκείου είναι ιδιαίτερα αυξημένες. Πιθανότερη ημερομηνία για το άνοιγμα των σχολείων είναι η 1η Φεβρουαρίου, διότι απαιτείται και ένα περιθώριο μερικών ημερών, ώστε όλοι οι εκπαιδευτικοί να παρουσιαστούν στα σχολεία τους για την δια ζώσης διδασκαλία.

Οι καθηγητές από την πλευρά τους ζητούν πρόσθετα μέτρα ασφάλειας για την επιστροφή στα σχολεία τόσο για τους ίδιους όσο και για τους μαθητές και κυρίως όσον αφορά στα τεστ κορονοϊού όσο και στον εμβολιασμό των εκπαιδευτικών κατά προτεραιότητα. Πάντως τα τεστ στους εκπαιδευτικούς προχωρούν με εξαιρετικά χαμηλούς ρυθμούς, ενώ δεν υπάρχει ακόμη πρόβλεψη από την Πολιτεία για τον εμβολισμό των εκπαιδευτικών έστω με προτεραιότητα στις μεγαλύτερες ηλικίες των δασκάλων και καθηγητών,που διδάσκουν στα σχολεία. Συνεπώς τα σχολεία, όπως δήλωσε και ο Πρωθυπουργός μιλώντας στη Βουλή θα ανοίξουν κάτι που θα αποφασιστεί πιθανότατα μεθαύριο Παρασκευή (22/1) από την επιτροπή του υπουργείου Υγείας.

Όπως ξεκαθάρισε σήμερα (20/1) ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης «επόμενη προτεραιότητα για την κυβέρνηση είναι το άνοιγμα των Γυμνασίων και των Λυκείων. Άλλες δραστηριότητες μπορούν να περιμένουν λίγο ακόμα για να επαναλειτουργήσουν». Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί οτι πολλοί επιστήμονες παραμένουν διστακτικοί ως προς το άνοιγμα των σχολείων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αλλά κατανοούν την τεράστια ανάγκη που υπάρχει να επιστρέψουν οι μαθητές στη δια ζώσης διδασκαλία και κυρίως τα παιδιά της Γ' λυκείου τα οποία σε λίγους μήνες θα έχουν μπροστά τους και τις Πανελλαδικές εξετάσεις για την εισαγωγή τους στα πανεπιστήμια.

Στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση καθημερινά μακραίνει ο κατάλογος με τα σχολεία ή τμήματα, τα οποία κλείνουν, λόγω επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορονοϊού, κάτι το οποίο θα γίνεται και με τα γυμνάσια και λύκεια σε τέτοιες περιπτώσεις, όπως προβλέπουν οι σχετικές υπουργικές αποφάσεις. Σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως ενημέρωσε χθες την πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ότι στόχος είναι να υπάρξει συνεδρίαση με τους ειδικούς αυτή την εβδομάδα ώστε να ληφθούν οι αποφάσεις για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια.