ΣΥΡΙΖΑ: «Αθλιότητα δίχως τέλος η ανακοίνωση της ΝΔ για Μπεκατώρου»

Στην ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας για τις καταγγελίες της Ολυμπιονίκη Σοφίας Μπεκατώρου περί σεξουαλικής κακοποίησής της από αθλητικό παράγοντα απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία.

ΣΥΡΙΖΑ: «Αθλιότητα δίχως τέλος η ανακοίνωση της ΝΔ για Μπεκατώρου»

Με την ανακοίνωσή του, το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει «αθλιότητα δίχως τέλος» τη σχετική ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας και τονίζει: «Οι όψιμοι μεταρρυθμιστές ας καθαρίσουν πρώτα την αυλή τους».

Ο ΣΥΡΙΖΑ υπενθυμίζει πως «η πρώτη ενέργεια που έκανε ο κ. Αυγενάκης, όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του το 2019, ήταν, η κατάργηση της ποσόστωσης φύλου, του βασικού θεσμικού εργαλείου για τη γυναικεία συμμετοχή στα κέντρα λήψης αποφάσεων για να "σπάσουν" τα συντηρητικά στερεότυπα που οι δικές τους κυβερνήσεις εδραίωσαν χρόνια πριν. Τώρα μιλούν για κάθαρση και κουνάνε το δάκτυλο, ενώ στην πραγματικότητα ενδιαφέρονται μόνο για τον απόλυτο έλεγχο των αθλητικών διοικήσεων. Η ζωή αποδεικνύει με εμφατικό τρόπο, ότι κάθαρση στις αθλητικές ομοσπονδίες πρωτίστως σημαίνει κάθαρση στα του "οίκου" της ΝΔ».

Αναλυτικά, η σχετική ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία αναφέρει:

«Η χθεσινή ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΝΔ με αφορμή το πολύ σοβαρό θέμα σεξουαλικής κακοποίησης, που κατήγγειλε η Ολυμπιονίκης μας και συγκλόνισε την κοινωνία μας, αποδεικνύει περίτρανα ότι ο υφυπουργός Αθλητισμού είναι ψεύτης και αδίστακτος.

Υποχρέωση όλων μας είναι να διερευνηθεί σε βάθος η υπόθεση, να ενθαρρυνθούν τα "κλειστά στόματα" να "σπάσουν" τη σιωπή τους, να οικοδομηθεί ένα θεσμικό πλαίσιο που θα αποτρέπει παρόμοιες συμπεριφορές και θα τιμωρεί σκληρά τους παραβάτες.

Τα παραπάνω, όμως από ό,τι φαίνεται δεν είναι στις επιδιώξεις του κ. Αυγενάκη.

Όσον αφορά στις κορώνες περί κάθαρσης του αθλητισμού, που δήθεν ξεκίνησε το 2019 από τους όψιμους "μεταρρυθμιστές" της ΝΔ και ειδικότερα τον κ. Αυγενάκη, μάλλον διαθέτουν κοντή και επιλεκτική μνήμη.

Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε τον ν. 4603/19 που μιλούσε για δημοκρατία, θητείες στα Δ.Σ., σεβασμό των δικαιωμάτων, απλή αναλογική και μειωμένη σταυροδοσία, ποσόστωση φύλου, απολογισμούς και αντικειμενική αξιολόγηση, ορθολογικό σχεδιασμό ανάπτυξης του αθλητισμού και όχι πελατειακές σχέσεις, η ΝΔ τον καταψήφισε και ήταν στο πλευρό των διοικήσεων που τώρα καταγγέλλει.

Η πρώτη ενέργεια που έκανε ο κ. Αυγενάκης, όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του το 2019, ήταν, η κατάργηση της ποσόστωσης φύλου, του βασικού θεσμικού εργαλείου για τη γυναικεία συμμετοχή στα κέντρα λήψης αποφάσεων για να "σπάσουν" τα συντηρητικά στερεότυπα που οι δικές τους κυβερνήσεις εδραίωσαν χρόνια πριν.

Τώρα μιλούν για κάθαρση και κουνάνε το δάκτυλο, ενώ στην πραγματικότητα ενδιαφέρονται μόνο για τον απόλυτο έλεγχο των αθλητικών διοικήσεων. Η ζωή αποδεικνύει με εμφατικό τρόπο, ότι κάθαρση στις αθλητικές ομοσπονδίες πρωτίστως σημαίνει κάθαρση στα του "οίκου" της ΝΔ.

Σε κάθε περίπτωση, ο αρμόδιος για τον αθλητισμό υφυπουργός οφείλει να σταματήσει να απαξιώνει ηθικά τον αθλητισμό, με τις επιλογές του. Οφείλει να ανοίξει τις πόρτες του αθλητισμού μετά το καταστροφικό "λουκέτο" και να λάβει μέτρα, ώστε να αποτελεί ασφαλή δραστηριότητα για τους νέους ανθρώπους».