Στον εισαγγελέα η Σοφία Μπεκατώρου (vid)

Στον εισαγγελέα καταθέτει η Σοφία Μπεκατώρου για τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη πριν από 23 χρόνια από παράγοντα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.

Στον εισαγγελέα η Σοφία Μπεκατώρου (vid)

Στα δικαστήρια βρίσκεται η Σοφία Μπεκατώρου προκειμένου να δώσει κατάθεση για τις δημόσιες καταγγελίες της για τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη πριν από 23 χρόνια από υψηλόβαθμο παράγοντα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.

Η Μπεκατώρου έφτασε στα δικαστήρια με το δικηγόρο της χωρίς να κάνει δηλώσεις.

Υπενθυμίζεται ότι οι καταγγελίες της κ. Μπεκατώρου προκάλεσαν την αυτεπάγγελτη παρέμβαση της προϊσταμένης της εισαγγελίας Πρωτοδικών, Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου.

Έτσι, ο εισαγγελέας Νίκος Στεφανάτος, που ορίστηκε αρμόδιος να διενεργήσει την έρευνα, αφού μελέτησε τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, ξεκίνησε άμεσα τη διερεύνηση της υπόθεσης με πρώτο μάρτυρα τη Σοφία Μπεκατώρου.

Τα αδικήματα που κατήγγειλε η Ολυμπιονίκης έχουν υποπέσει σε παραγραφή, ωστόσο, οι εισαγγελικές αρχές δεδομένης της σοβαρότητας της καταγγελίας διέταξαν την έρευνα προσδοκώντας πως θα παρακινηθούν και άλλα θύματα. Οι εισαγγελικές αρχές προτίθενται να ερευνήσουν κάθε παρόμοια υπόθεση που μπορεί να τεθεί ενώπιον τους.

Ενδεικτικό είναι άλλωστε, το γεγονός πως μετά τις καταγγελίες της, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασίλειος Πλιώτας, απέστειλε εγκύκλιο προς όλες τις εισαγγελικές αρχές της χώρας. Ζήτησε από τους εισαγγελείς να ενεργούν με ταχύτητα σε καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση και να ενθαρρύνουν το θύμα να μιλήσει, επισημαίνοντας, παράλληλα, την ανάγκη διατήρησης του τεκμηρίου της αθωότητας για τους κατηγορουμένους.

Πηγή: naftemporiki.gr