Το μήνυμα της Άννας Κορακάκη με αφορμή την υπόθεση σε βίντεο που ανέβασε (vid)

Η Ολυμπιονίκης της σκοποβολής Άννα Κορακάκη ανάρτησε ένα βίντεο στα social media, όπου αναφέρεται στην υπόθεση της Σοφίας Μπεκατώρου και δίνει το δικό της μήνυμα.

Το μήνυμα της Άννας Κορακάκη με αφορμή την υπόθεση σε βίντεο που ανέβασε (vid)

Η Άννα Κορακάκη στέκεται στο πλευρό της Σοφίας Μπεκατώρου στην υπόθεση που έχει συνταράξει τις τελευταίες ώρες τον ελληνικό αθλητισμό και την κοινωνία της χώρας μας.

Η Ολυμπιονίκης της σκοποβολής ανάρτησε ένα βίντεο στον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram, μέσω του οποίου παίρνει θέση σε όλο αυτό που έχει προκληθεί. Παράλληλα στέλνει το δικό της μήνυμα, καλώντας τα θύματα οποιασδήποτε μορφής βίας να βγουν άφοβα να μιλήσουν.

Αναλυτικά η Κορακάκη αναφέρει στο βίντεο:

«Γεια χαρά σε όλες και όλους. Θέλω σήμερα να θίξω ένα θέμα, το οποίο δεν σας κρύβω ότι έχει κυριεύσει κάθε πτυχή του μυαλού μου κι έχει πικράνει την ψυχή μου κι αυτό συμβαίνει κάθε φορά που θα ακούσω, μάθω, διαβάσω για οποιοδήποτε περιστατικό θυματοποίησης, κακοποίησης και βίας. Όπως καταλαβαίνετε, σήμερα μιλάω με αφορμή την πολύ γενναία απόφαση της Ολυμπιονίκη Σοφίας Μπεκατώρου να μοιραστεί ένα τόσο τραυματικό και τολμώ να πω αξεπέραστο βίωμα, όπως είναι αυτό της σεξουαλικής κακοποίησης. Ξεκινάω λοιπόν λέγοντας ότι η αποκάλυψη αυτή τη Σοφίας είναι αξιέπαινη και πραγματικά εύχομαι μέσα από την ψυχή μου να αποτελέσει το έναυσμα για κάθε κακοποιημένο άτομο οποιασδήποτε ηλικίας, σε οποιονδήποτε τομέα κι αν ανήκει, με οποιαδήποτε ιδιότητα, να βρίσκει το σθένος και να καταγγέλλει τη βία σε οποιαδήποτε μορφή της.

Γι' αυτό λοιπόν παρακαλώ και προτρέπω κάθε αθλητή, αθλήτρια, νέο, νέα, μαθητή, μαθήτρια, εργαζόμενη, εργαζόμενο, παιδί και γενικότερα κάθε θυματοποιημένο άτομο να μιλάει ανοιχτά και άφοβα. Να είναι σίγουρο ότι θα έχει πολλούς περισσότερους υποστηρικτές από όσους ενδεχομένως φαντάζεται. Να μη φοβάται να το μοιράζεται. Αυτοί που θα πρέπει να κοιμούνται και να ξυπνάνε με τον φόβο είναι οι ίδιοι οι θύτες. Για να επιστρέψω πάλι στο συγκεκριμένο περιστατικό, στο βίωμα της Σοφίας, θέλω να πω πως όλοι μας πρέπει να αναλογιστούμε ότι αυτή τη στιγμή η Σοφία ίσως δίνει τον μεγαλύτερό της αγώνα. Κόντρα σε πολλά μποφόρ και τερατώδη κύματα με μεγάλη ισχύ. Μόνο που σε αυτόν τον αγώνα δεν προσδοκά ένα μετάλλιο. Προσδοκά όμως μία νικηφόρα πλεύση μακριά και πέρα από τις συμπληγάδες της κακοποίησης και της έμφυλης βίας».

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας