Ξυλοδαρμός σταθμάρχη: «Θολώσαμε», είπαν οι δράστες - Ο ειδικός φρουρός και γιατί πέφτουν στα μαλακά

«Μας είπε κάτι για το σπίτι μας και θολώσαμε», είπαν οι δύο ανήλικοι για τον ξυλοδαρμό του σταθμάρχη του μετρό. Ο ρόλος του ειδικού φρουρού και τι προβλέπει ο νόμος. Γιατί θα πέσουν στα μαλακά.

Ξυλοδαρμός σταθμάρχη: «Θολώσαμε», είπαν οι δράστες - Ο ειδικός φρουρός και γιατί πέφτουν στα μαλακά

«Μας είπε κάτι για το σπίτι μας και θολώσαμε. Κατεβήκαμε και τον χτυπήσαμε γιατί αφού μας έκανε παρατήρηση μετά κάτι μας είπε για το σπίτι μας και θυμώσαμε. Μετά φοβηθήκαμε και γι´ αυτό δεν πήγαμε στην αστυνομία και αρχίσαμε να κρυβόμαστε...».

Αυτά φέρονται να είπαν στους αστυνομικούς τα δυο αδέλφια από το Περιστέρι, 15 και 17 ετών, που συνελήφθησαν για το ξυλοδαρμό του υπαλλήλου του Μέτρο. Περισσότερα προφανώς θα πουν εντός της ημέρας καθώς θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Ανηλίκων.

Επίσης, συνελήφθη και ένας ειδικός φρουρός ο οποίος φαίνεται να «κάλυπτε» τους δύο νεαρούς. Σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν γείτονας των δραστών και προσφέρθηκε να τους βοηθήσει ενημερώνοντάς τους για τις κινήσεις της Αστυνομίας προκειμένου να μην εντοπιστούν.

Σύμφωνα με τον Στράτο Μαυροειδάκο, Γ.Γ. Ομοσπονδίας Ειδικών Φρουρών, ο συγκεκριμένος αστυνομικός έχει συλληφθεί και αναμένεται να λογοδοτήσει στη δικαιοσύνη.

Ο κ. Μαυροειδάκος, αφού έδωσε συγχαρητήρια στην αστυνομία για τη σύλληψη των δραστών, σημείωσε ότι ενέργεια του συναδέλφου του να τους βοηθήσει να αποφύγουν τη σύλληψη είναι κατακριτέα.

Από τη μεριά του ο Σπύρος Δημητρίου, δικηγόρος, σημείωσε ότι «δυστυχώς δε θα πάθουν τίποτα», οι δύο συλληφθέντες καθώς είναι ανήλικοι και «αυτό που προβλέπει ο νόμος είναι να επιβληθούν αναμορφωτικά μέτρα».