ΕΛΑΣ: Ειδικό σώμα στα Μέσα Μεταφοράς, μετά τον ξυλοδαρμό στο Μετρό

Σύσταση ειδικού σώματος της ΕΛΑΣ για το σύνολο των μέσων μαζικής μεταφοράς προανήγγειλε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής.

ΕΛΑΣ: Ειδικό σώμα στα Μέσα Μεταφοράς, μετά τον ξυλοδαρμό στο Μετρό

Τη δημιουργία ειδικού σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας, με αρμοδιότητα το σύνολο του συγκοινωνιακού δικτύου στην Αττική, εξετάζει η Κυβέρνηση μετά τον απαράδεκτο ξυλοδαρμό εργαζόμενου στο Μετρό, δήλωσε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστας Καραμανλής.

Όπως είπε στον ΣΚΑΙ "εξετάζουμε να δημιουργήσουμε ένα ειδικό σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας, που θα έχει αρμοδιότητα στο σύνολο του συγκοινωνιακού δικτύου στην Περιφέρεια Αττικής. Είναι μία πρόταση την οποία έχω συζητήσει με τον αρμόδιο Υπουργό τον κ. Χρυσοχοΐδη".

Ο κ. Καραμανλής ανέφερε ότι στόχος της Κυβέρνησης είναι το σώμα αυτό να λειτουργήσει το συντομότερο δυνατό. Επισήμανε ότι επειδή υπάρχει θέμα δικαιοδοσίας πρέπει να υπάρχει ένα ειδικό σώμα για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, κάτι που όπως σημείωσε γίνεται και σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

Αναφερόμενος στο περιστατικό του άγριου ξυλοδαρμού ο κ. Καραμανλής είπε οτι "ο αστυνομικός που ήταν στο σταθμό κατέβηκε αμέσως, αλλά δεν πρόλαβε να πιάσει τους δράστες. Υπήρχε αστυνομική παρουσία στο μετρό, υπήρχαν κάμερες, το υλικό έχει παραδοθεί και το υλικό αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό, γιατί φαίνονται πεντακάθαρα τα πρόσωπα των δραστών".

Το περιστατικό σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης.Ο υπάλληλος ζήτησε απο δύο νεαρούς να φορέσουν τις μάσκες τους και ο ένας να κατεβάσει τα πόδια από κάθισμα. Όταν κατέβηκαν, τον ακολούθησαν και τον ξυλοκόπησαν άγρια.

Το περιστατικό έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις, με την αστυνομία να βρίσκεται κοντά στην ταυτοποίηση των δραστών, ενώ παρενέβη και η Εισαγγελία Πρωτοδικών, η οποία διέταξε προκαταρκτική εξέταση.

Ο ίδιος ο υπάλληλος, μιλώντας στον ΑΝΤ1 περιέγραψε τον εφιάλτη που έζησε, αναφέροντας σοκαριστικές λεπτομέρειες. Ο σταθμάρχης αναφέρθηκε στον διάλογο που είχε με τους δράστες και στο χρονικό του ξυλοδαρμού του, ενώ ανέφερε πως οι δύο επιβάτες τον χτύπησαν με μεγάλη μανία, σαν να ήθελαν να σκοτώσουν.

Πηγή: News247.gr