«Λέανδρος»: Χιόνια στην Πάρνηθα, στην ...κατάψυξη η Βόρεια Ελλάδα (vid)

Ο χιονιάς έφτασε και στην Αττική, στην Πάρνηθα μάλιστα έπεσαν και τα πρώτα χιόνια, ενώ λόγω των καιρικών συνθηκών οι Δήμοι Αθηναίων και Πειραιά άνοιξαν τις δομές για τους αστέγους.

«Λέανδρος»: Χιόνια στην Πάρνηθα, στην ...κατάψυξη η Βόρεια Ελλάδα (vid)

Η ψυχρή εισβολή έχει ξεκινήσει, με τις θερμοκρασίες να κατρακυλούν σε όλη τη χώρα και ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα. Ο χιονιάς έφτασε και στην Αττική, στην Πάρνηθα μάλιστα έπεσαν και τα πρώτα χιόνια, ενώ λόγω των καιρικών συνθηκών οι Δήμοι Αθηναίων και Πειραιά άνοιξαν τις δομές για τους αστέγους. Πυκνό χιόνι πέφτει εδώ και ώρες σε Γρεβενά, Φλώρινα, Κοζάνη και Μέτσοβο.

Χιόνι και πυκνή ομίχλη σκέπασαν την κορυφή της Πάρνηθας. Τα πρώτα χιόνια έκαναν την εμφάνισή τους στις πλαγιές του βουνού. Μετά το τελεφερίκ το κρύο είναι τσουχτερό.

Τα πρώτα χιόνια έκαναν λοιπόν την εμφάνισή τους στην Πάρνηθα, με τον «Λέανδρο» να έχει φροντίσει να ρίξει τη θερμοκρασία αισθητά.

Το ορειβατικό Καταφύγιο στο Μπάφι είναι κάτασπρο ενώ μηχανήματα βρίσκονται σε ετοιμότητα εάν οι θερμοκρασίες πέσουν ακόμη περισσότερο.

Στο χωριό Σαμαρίνα στα Γρεβενά το χιόνι που έπεφτε όλη τη νύχτα σκέπασε τους δρόμους και τα αυτοκίνητα.

Πυκνή χιονόπτωση και στη Φλώρινα. Στα ορεινά, στην επαρχιακή οδό Φλώρινας – Καστοριάς, στο ύψος της Βίγλας η κίνηση των οχημάτων γίνεται με δυσκολία ενώ περισσότερα από 30 μηχανήματα αποχιονισμού και αλατιέρες προσπαθούν να κρατήσουν το οδικό δίκτυο ανοιχτό. Με απόφαση του Δήμου τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία θα παραμείνουν κλειστά.

Στην Κοζάνη ο υδράργυρος ξεπέρασε τους -7 βαθμούς Κελσίου. Η χιονόπτωση ήταν τόσο πυκνή που μέσα σε λίγα λεπτά το έστρωσε στις αυλές των σπιτιών.

Στο Μέτσοβο ο υδράργυρος βούτηξε στους -6 βαθμούς Κελσίου. Το χωριό Μηλιά ντύθηκε στα λευκά όπως και οι περισσότεροι επαρχιακοί δρόμοι.

Η Εθνική Μετεωρολογική υπηρεσία με έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων προειδοποιεί για καταιγίδες, θυελλώδεις ανέμους, κατά τόπους ισχυρές χιονοπτώσεις και παγετό.

Σε πλήρη ετοιμότητα για την προστασία των αστέγων τέθηκε ο Δήμος Αθηναίων. Με ανακοίνωσή του ανοίγει δομές και χώρους όπου θα μπορούν να φιλοξενηθούν και να προστατευθούν από το κρύο.

Θερμαινόμενοι χώροι θα λειτουργήσουν και στον Πειραιά έως την ερχόμενη Δευτέρα. Όπως αναφέρεται σε περίπτωση επιδείνωσης της κακοκαιρίας και μετά τις 18 του μηνός θα υπάρξει νέα ανακοίνωση.

Πηγή: megatv