Ένταλμα σύλληψης για τον Ολυμπιονίκη κολυμβητή, στην Αθήνα, Κλιτ Κέλερ, που εισέβαλλε στο Καπιτώλιο!

Την έκδοση εντάλματος σύλληψης ζήτησε το FBI για τον Αμερικανό Ολυμπιονίκη (στην Αθήνα) της κολύμβησης, Κλιτ Κέλερ, με την κατηγορία της εισβολής στο Καπιτώλιο.

Ένταλμα σύλληψης για τον Ολυμπιονίκη κολυμβητή, στην Αθήνα, Κλιτ Κέλερ, που εισέβαλλε στο Καπιτώλιο!

«Μούσκεμα» τα έκανε, στην ενασχόληση με την πολιτική, ο, παλαίμαχος, Αμερικανός Ολυμπιονικής της κολύμβησης, Κλιτ Κέλερ, για τον οποίο το FBI ζήτησε την έκδοση εντάλματος σύλληψης αφού ήταν μεταξύ των οπαδών του απερχόμενου προέδρου των Η.Π.Α. Ντόναλτ Τραμπ, που συμμετείχαν, μια βδομάδα πριν, στην εισβολή στο Καπιτώλιο.

Ολυμπιονίκης της Αθήνας ανάμεσα στους οπαδούς του Τραμπ που εισέβαλαν στο Καπιτώλιο! (pic+vid)

Ο 38χρονος Κέλερ, ο οποίος αγωνίστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2000, 2004 (Αθήνα) και 2008, έχοντας κερδίσει δύο χρυσά μετάλλια και ένα ασημένιο στα 4x200 ελεύθερο, καθώς και δύο χάλκινα μετάλλια στα 400 ελεύθερο, αναγνωρίστηκε μέσω βίντεο και φωτογραφιών μέσα στο κτίριο.


Αναφερόμενη στον Κέλερ, η πρόεδρος της εκτελεστικής επιτροπής της Αμερικανικής Ολυμπιακής και Παραολυμπιακής Επιτροπής, Σάρα Χίρσλαντ, εξέδωσε δήλωση καταδικάζοντας τις ενέργειες των εισβολέων στο Καπιτώλιο, προσθέτοντας ότι «αυτά τα γεγονότα δεν αντιπροσωπεύουν τις αξίες των ΗΠΑ και της Ολυμπιακής ομάδας της».

«Σε όλο τον κόσμο, οι αθλητές της Ολυμπιακής ομάδας των ΗΠΑ βρίσκονται σε υψηλά στάνταρντ, ενώ εκπροσωπούν τη χώρα μας εντός και εκτός των γηπέδων στα οποία ανταγωνίζονται. Αυτό που συνέβη στην Ουάσιγκτον, ήταν μια περίπτωση όπου αυτό το επίπεδο αυτό ξεκάθαρα δεν έχει επιτευχθεί. Οι εμπλεκόμενοι άνθρωποι επιτέθηκαν στους πυλώνες της δημοκρατίας που εκπροσωπούμε τόσο περήφανα», έγραψε η Χίρσλαντ στο twitter.