Φοιτητικές κινητοποιήσεις: Επεισόδια σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη

Επεισόδια στα φοιτητικά συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Φοιτητές και εκπαιδευτικοί αντιδρούν ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία και σε σειρά άλλων θεμάτων - Ρίψη χημικών από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Φοιτητικές κινητοποιήσεις: Επεισόδια σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη

Ένταση επικράτησε σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη όπου πραγματοποιήθηκαν συγκεντρώσεις φοιτητικών συλλόγων ενάντια στις αλλαγές που επιχειρεί να περάσει η κυβέρνηση στα ΑΕΙ.

Με κεντρικό σύνθημα «Έξω από τις σχολές μας η αστυνομία» οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες είχαν συγκεντρωθεί στην Πλατεία Κοραή, ζητώντας να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο.

Φοιτητές και εκπαιδευτικοί αντιδρούν ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία, στις αλλαγές στον τρόπο εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και σε σειρά άλλων θεμάτων, ενώ ζητούν και το ασφαλές άνοιγμα των σχολών.

Στα Προπύλαια, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις εμπόδισαν τους εκατοντάδες συγκεντρωμένους φοιτητές και φοιτήτριες να πραγματοποιήσουν πορεία. Οι αστυνομικές δυνάμεις τους απώθησαν κάνοντας ρίψη χημικών. «Αύρα» της Αστυνομίας βρέθηκε στο σημείο

Ένταση και χημικά και στην Θεσσαλονίκη

Ένταση επικράτησε κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας φοιτητών και στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεντρωμένοι φοιτητές στην πλατεία Αριστοτέλους επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν πορεία και εμποδίστηκαν από την αστυνομία.

Οι αστυνομικοί έκαναν και εκεί χρήση χημικών για να απομακρύνουν τους διαδηλωτές.

Αυτή την ώρα η κατάσταση έχει προσωρινά εξομαλυνθεί.