ΕΑΚ Βόλου: Υπογράφηκε η προγραμματική σύμβαση για τις εργασίες αναβάθμισης του σταδίου

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, υπέγραψε την προγραμματική σύμβαση με τον δήμο Βόλου για την προμήθεια και εγκατάσταση υλικών αναβάθμισης των χώρων του ΕΑΚ Βόλου.

ΕΑΚ Βόλου: Υπογράφηκε η προγραμματική σύμβαση για τις εργασίες αναβάθμισης του σταδίου

Την προγραμματική σύμβαση με τον δήμο Βόλου για τη δράση με τίτλο «Προμήθεια υλικών αναβάθμισης των αθλητικών χώρων», προϋπολογισμού 502.820 ευρώ, υπέγραψε σήμερα (12/1) ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Το έργο αφορά την αναβάθμιση του ποδοσφαιρικού γηπέδου του ΕΑΚ Βόλου, με τη βελτίωση των συνθηκών χρήσης τόσο από τους αθλητές και τους αθλούμενους όσο και από τους θεατές. Πλέον αναμένεται η δημοπράτηση του έργου από τον Δημοτικό Οργανισμό Εκπαίδευσης Παιδιού, Αθλητισμού και Πολιτισμού, ο οποίος έχει την ευθύνη της ολοκλήρωσής του έως το τέλος του τρέχοντος έτους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η χρηματοδότηση της δράσης γίνεται εξολοκλήρου από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του υφυπουργείου Αθλητισμού.

«Η πολιτική μας για την αναγκαία και απαραίτητη αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων σε όλη τη χώρα, προκειμένου να αναπτυχθεί ταχύτατα ο αθλητισμός, δεν περιορίζεται σε όσες βρίσκονται υπό την εποπτεία της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού», τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Αυγενάκης.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού υπενθύμισε επιπλέον ότι «η αθλητική μεταρρύθμιση προϋποθέτει να μετατρέπονται σε ασφαλείς και σύγχρονες οι υφιστάμενες αθλητικές εγκαταστάσεις. Έτσι δημιουργήσαμε και το πρωτοποριακό πρόγραμμα “Πέλοπας”, σε αγαστή συνεργασία με την ΚΕΔΕ, όπου καταγράφεται ό,τι αθλητική υποδομή διαθέτουν οι αυτοδιοικήσεις α’ και β’ βαθμού, για να μπορούμε να σχεδιάζουμε και να ενισχύουμε στοχευμένα και πολύ πιο αποτελεσματικά».

Αντικείμενο του έργου «Προμήθεια υλικών για αναβάθμιση των αθλητικών χώρων του δήμου Βόλου» είναι η τοποθέτηση υβριδικού χλοοτάπητα, εμβαδού 9.000 τετραγωνικών μέτρων, καθώς και 1.250 νέων πλαστικών καθισμάτων στις εξέδρες του ΕΑΚ Βόλου.

Αναλυτικά το σχέδιο περιλαμβάνει τις εξής εργασίες:

* Απομάκρυνση του υφιστάμενου κατεστραμμένου χλοοτάπητα

* Προμήθεια άμμου ποταμού και επίστρωσή της

* Προμήθεια, μεταφορά, τοποθέτηση και αμμοδιανομή του τεχνητού τάπητα

* Σπορά

* Αφαίρεση κατεστραμμένων καθισμάτων, προμήθεια και τοποθέτηση 1.250 νέων πλαστικών.

Τονίζεται, τέλος, ότι η τεχνολογία του υβριδικού χλοοτάπητα, όπου χρησιμοποιούνται συνθετικές ίνες για να ενισχυθεί το φυσικό γρασίδι, αυξάνει την ανθεκτικότητα του χόρτου, παρέχει τη δυνατότητα μεγαλύτερης καταπόνησης από συχνότερη χρήση, είναι περισσότερο φιλικός, καθόσον λιγότερο σκληρός για τα πόδια των αθλητών και δεν απαιτεί αυξημένη συντήρηση, κάτι που συνεπάγεται μειωμένα έξοδα, καθώς οι ζημιές στο γρασίδι μετά τη χρήση είναι περιορισμένες σε σχέση με τον φυσικό χλοοτάπητα.