Στρατιωτική θητεία: Αύξηση στους 12 μήνες - Σε ποιους η δυνατότητα για 9μηνη θητεία
O κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Ταραντίλης, επιβεβαίωσε πως η κυβέρνηση εξετάζει άμεσα την αύξηση της στρατιωτικής θητείας.

O κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Ταραντίλης, επιβεβαίωσε σήμερα πως η κυβέρνηση εξετάζει, μάλιστα μέσα στο πρώτο εξάμηνο του έτους, την αύξηση της στρατιωτικής θητείας.
Θα εξομοιωθούν ουσιαστικά ο στρατός ξηράς, το ναυτικό και η αεροπορία στο 12μηνο. Παρόλα αυτά θα υπάρχει η δυνατότητα για 9μηνη θητεία για όσους επιλέξουν να κάνουν την θητεία στα σύνορα, στον Έβρο ή στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.
Ολυμπιακός: Μέγα πάθος για τη νίκη, κι ας μην κρινόταν κάτι!
Με αυτόν τον τρόπο το υπουργείο Άμυνας θέλει να στελεχώσεις τις μονάδες που βρίσκονται στις ευαίσθητες περιοχές.
Παράλληλα, αυτό που διέψευσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είναι η υποχρεωτική στράτευση στα 18 καθώς δημιουργούνται πολλά προβλήματα αφού θα λείψουν στρατιώτες εξειδικευμένοι σε διάφορα επιστημονικά πεδία.
Πηγή: skai.gr