Αθήνα - Θεσσαλονίκη: Φτάνει το πρώτο «Ιταλικό» τρένο υψηλών ταχυτήτων (vid)

Αναχωρεί από την Πιατσέντζα με προορισμό τη Θεσσαλονίκη το πρώτο «Ιταλικό» τρένο υψηλών ταχυτήτων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ - Τι σχέση έχει με τον εορτασμό των 200 ετών από την επανάσταση του 1821.

Αθήνα - Θεσσαλονίκη: Φτάνει το πρώτο «Ιταλικό» τρένο υψηλών ταχυτήτων (vid)

Μόλις λίγες ημέρες έμειναν για την άφιξη του πρώτου «Ιταλικού» τρένου υψηλών ταχυτήτων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες αύριο Τρίτη 12 Ιανουαρίου αναχωρεί από την Πιατσέντζα (και το εργοστάσιο που ανακατασκευάστηκε) το πρώτο τρένο μοντέλο ATR 470 (Elettro Treno Rapido) της Trenitalia. Πρόκειται να να φτάσει στο σταθμό της Θεσσαλονίκης στις 18 του μήνα. Ο παράγοντας που θα κρίνει την έλευση του τρένου είναι …η Κροατία. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες αρχικά το τρένο ήταν να ξεκινήσει στις 4 του μήνα. Η σεισμική ακολουθία στη χώρα προκάλεσε την αναβολή. Τώρα εφόσον κριθεί ότι έχει ξεπεραστεί το φαινόμενο τότε το τρένο θα ξεκινήσει σύμφωνα με τον προγραμματισμό.

Τελετή κατά την άφιξη

Το τρένο θα έρθει συρόμενο στην Ελλάδα και όχι βασιζόμενο στις δικές του μηχανές. Θα φτάσει Θεσσαλονικη και θα γίνει μία μικρή τελετή κατά την άφιξη του και στη συνέχεια θα πάει στο μηχανοστάσιο Θεσσαλονίκης όπου έχουν ήδη προετοιμαστεί οι εγκαταστάσεις για να το υποδεχθούν.

Μετά την παραλαβή του θα ξεκινήσουν τεστ και δοκιμαστικά δρομολόγια χωρίς επιβάτες (σύμφωνα με τις επιταγές της ΡΑΣ) και το πρώτο επίσημο δρομολόγιο εκτιμάται ότι θα πραγματοποιηθεί στις 25 Μαρτίου 2021, ημέρα που η χώρα θα γιορτάζει τα 200 χρόνια από την έναρξη της ελληνικής επανάστασης.

Στόχος της εταιρείας είναι συνολικά μέχρι το Φθινόπωρο (κορονοϊού επιτρέποντος), να έχουν παραληφθεί και τα πέντε τρένα (ίδιου μοντέλου), προκειμένου να δρομολογηθούν αποκλειστικά στη γραμμή Αθήνας-Θεσσαλονίκης.

Περισσότερα στο ypodomes.com