«Όχι» των λοιμωξιολόγων για άνοιγμα με click away

Η επιτροπή των επιστημόνων προτίμησε να ανοίξουν τα σχολεία, αλλά όχι και το λιανεμπόριο, ώστε να μην επιβαρυνθεί το ιικό φορτίο και προειδοποιεί για τρίτο κύμα πανδημίας

«Όχι» των λοιμωξιολόγων για άνοιγμα με click away

Αρνητική φαίνεται να είναι η στάση των λοιμωξιολόγων απέναντι στην επανέναρξη του click away από τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί.

Η στάση των ειδικών πάντως δεν προκαλεί έκπληξη καθώς εξ αρχής είχαν εκφράσει τις επιφυλάξεις τους στο να ανοίξουν μαζί σχολεία και λιανεμπόριο έστω με τη μέθοδο του click away και προειδοποιούν ότι το τρίτο κύμα της πανδημίας πλησιάζει.

Κατά την συνεδρίαση των επιστημόνων σύμφωνα με τις πληροφορίες, η πάγια άποψη όλων των μελών της Επιτροπής είναι ότι το παράλληλο άνοιγμα σχολείων και λιανικού εμπορίου, έστω και με την μορφή του click away θα αυξήσει κατακόρυφα τα νέα κρούσματα κορονοϊού.

Μάλιστα σημείωναν ότι επειδή είναι σημαντικό για εκπαιδευτικούς αλλά και για ψυχολογικούς λόγους να επιστρέψουν τα παιδιά στα σχολεία, θα «θυσιαστεί» το εμπόριο.

Μετά τη λήξη της συνεδρίασης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα λάβει την εισήγησή τους και θα ληφθούν οι αποφάσεις για την πορεία του lockdown και των των περιοριστικών μέτρων, με τους επιχειρηματίες να αναμένουν αν θα λειτουργήσουν ξανά ή όχι οι επιχειρήσεις όπως άνοιξαν κατά την εορταστική περίοδο.

Τις ανακοινώσεις θα κάνει ο Νίκος Χαρδαλιάς το απόγευμα στις 18:00.

Σε κάθε περίπτωση, το βέβαιο μέχρι στιγμής είναι πως τη Δευτέρα θα επιστρέψουν ξανά στα θρανία οι μαθητές των νηπιαγωγείων, των δημοτικών και των ειδικών σχολείων όλων των βαθμίδων σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου Παιδείας.