Τι είπε ο Κικίλιας για Ροδόπη, Αττική, Ξάνθη, Λέσβο, Φλώρινα, Κοζάνη, Κιλκίς, Κάλυμνο,Έβρο, Θάσο

Η επίσημη ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας Βασίλη Κικίλια για τις 10 περιοχές, Ροδόπη, Αττική, Ξάνθη, Λέσβο, Φλώρινα, Κοζάνη, Κιλκίς, Κάλυμνο,Έβρο, Θάσο, με αυξημένα κρούσματα κορονοϊού 

Τι είπε ο Κικίλιας για Ροδόπη, Αττική, Ξάνθη, Λέσβο, Φλώρινα, Κοζάνη, Κιλκίς, Κάλυμνο,Έβρο, Θάσο

Ο Βασίλης Κικίλιας ανέφερε στην ενημέρωση των συντακτών πως η διεθνής εμπειρία έχει δείξει ότι μετά τις γιορτές τα κρούσματα αυξάνονται και θέλησε να εκφράσει την ανησυχία του για το τι θα συμβεί και στην Ελλάδα. Τόνισε ότι όσα έγιναν τα Χριστούγεννα θα τα δούμε μετά από 15 ημέρες. Το ίδιο και την Πρωτοχρονιά.

«Σας ζητάω από καρδιάς να σκεφτείτε όσους δίνουν μάχη στα νοσοκομεία του ΕΣΥ σε όλη την χώρα», είπε χαρακτηριστικά. Ο υπουργός ανέφερε πως, σύμφωνα με τα στοιχεία που του παρέδωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας, παρατηρείται αύξηση των κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους σε πολλές περιοχές της χώρας.

Αυτές είναι οι: Δυτική Αττική, Κοζάνη, Κιλκίς, Κάλυμνος, Έβρος, Θάσος, Ροδόπη, Φλώρινα, Λέσβος και Ξάνθη και δεν αποκλείεται να επιβληθεί αυστηρό lock down.

Αναφερόμενος στο ΕΣΥ είπε ότι δοκιμάστηκε σκληρά και άντεξε. "Πρέπει να καταλάβουμε τον κίνδυνο που αντιμετωπίζουμε τους επόμενους δύο μήνες", επεσήμανε. «Τα εμβόλια ήρθαν και είναι η αρχή του τέλους], σημείωσε, ωστόσο, ότι ακόμα πρέπει να προσέχουμε.

Πιθανό lockdown σε Κερατσίνι-Δραπετσώνα, Περιστέρι, Ίλιον, Αχαρνές, Ζεφύρι, Κάλυμνο, Φλώρινα

Παίρνοντας τον λόγο ο Πρόεδρος της επιτροπής Λοιμώξεων κ. Γαργαλιάνος είπε ότι από τη μια έχουμε εμβόλια και αυτό είναι ενθαρρυντικό μήνυμα αλλά μέχρι να πετύχουμε τον στόχο της συλλογικής ανοσίας του 70% θα πρέπει να έχουμε το νου μας και να κινούμαστε με σύνεση και τηρώντας τα μέτρα. Ο ιός δεν συγχωρεί και κινείται ταχύτατα και διασπείρεται γρήγορα. «Θα πρέπει να πούμε ότι είμαστε σε ένα ξέφωτο και μπορεί να κινηθούμε στο πρώτο μισό του 2021 σε καλύτερη πορεία για την χώρα μας. Κάνουμε έκκληση σε όλους τους Έλληνες να ακολουθήσουν τα μέτρα για να ζήσουμε από το μέσο του 2021 μια καλύτερη ζωή», ανέφερε.

Στο ερώτημα πόσοι υγειονομικοί έχουν εμβολιαστεί μέχρι σήμερα αλλά και πότε θα χορηγείται το πιστοποιητικό εμβολιασμού, ο υπουργός απάντησε ότι το τελευταίο είναι για ιδία χρήση. Είπε ακόμα ότι έως τις 20 Ιανουαρίου θα έχουν εμβολιαστεί και οι 60.000 υγειονομικοί του ΕΣΥ.