Σούπερ μάρκετ - καταστήματα: Το ωράριο έως Πρωτοχρονιά και Θεοφάνια

Δείτε το ειδικό ωράριο που θα ισχύσει από σήμερα έως την Πρωτοχρονιά και τα Θεοφάνια τα σούπερ μάρκετ και τα καταστήματα.

Σούπερ μάρκετ - καταστήματα: Το ωράριο έως Πρωτοχρονιά και Θεοφάνια

Όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, ισχύει ειδικό ωράριο για τα σούπερ μάρκετ και τα καταστήματα. Ανήμερα των Χριστουγέννων αλλά και της δεύτερη ημέρα, τα σούπερ μάρκετ θα είναι κλειστά. Στις 27 Δεκεμβρίου, τελευταία Κυριακή του χρόνου, τόσο τα σούπερ μάρκετ όσο και τα καταστήματα έχουν τη δυνατότητα να ανοίξουν, με ελαφρώς διαφορετικό ωράριο.

Οι καταναλωτές καλούνται να επικοινωνούν με την επιχείρηση για να το επιβεβαιώσουν -καθώς πρόκειται για προαιρετική λειτουργία. Όσο για τα καταστήματα που «δουλεύουν» το click away μπορούν αυτό το διάστημα να μένουν ανοικτά από τις 7:00 έως τις 21:00.

Τα σούπερ μάρκετ και τα καταστήματα θα επανέλθουν στην «κανονική» τους λειτουργία από τη Δευτέρα.

Αναφορικά με τα εμπορικά καταστήματα -πλην των βιβλιοπωλείων- η μόνη δυνατότητα συναλλαγής που υπάρχει είναι το click away -δηλαδή η παραλαβή προϊόντος για το οποίο έχει γίνει προπαραγγελία.

Η πληρωμή στο κατάστημα μπορεί να γίνει μόνο με χρεωστική ή πιστωτική κάρτα ή μέσω κινητών συσκευών με την εφαρμογή NFC που επιτρέπει την επικοινωνία υπηρεσιών e-banking με το POS μιας επιχείρησης.

Πρωτοχρονιά και Θεοφάνια - Καταστήματα και σούπερ μάρκετ

Τα σούπερ μάρκετ θα λειτουργήσουν και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς (31/12) με ωράριο 8:00 – 20:00, ωστόσο την 1η Ιανουαρίου 2020 θα παραμείνουν κλειστά. Το ίδιο θα ισχύει και για τα εμπορικά καταστήματα.

Τονίζεται ότι η πληροφορία που διέρρευσε περί κανονικού ανοίγματος των καταστημάτων, για διάστημα δύο-τριών ημερών, την προσεχή εβδομάδα, διαψεύστηκε κατηγορηματικά από το υπουργείο Ανάπτυξης.

Για τη μετάβαση σε κατάστημα ή σούπερ μάρκετ απαιτείται η αποστολή SMS στο 13033 με τον κωδικό μετακίνησης 2.