Πέθανε σε ηλικία 38 ετών ο Μαξίμ Τσιγκάλκο

Πρώην προδοσφαιριστής και θρύλος τους παιχνιδιού Championship Manager -Maxim Tsigalko στο παιχνίδι- ο Μαξίμ Τσιγκάλκο πέθανε από ανακοπή καρδιάς.

Πέθανε σε ηλικία 38 ετών ο Μαξίμ Τσιγκάλκο

Το ποδόσφαιρο της Λευκορωσίας θρηνεί για τον θάνατου του Μαξίμ Τσιγκάλκο, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 38 ετών.

Ο Τσιγκάλκο, ο οποίος συνδέθηκε κυρίως με το δημοφιλές παιχνίδι Championship Manager, υπέστη ανακοπή καρδιάς.

Φόρεσε τη φανέλα των Ντινάμο Μινσκ, Κάισαρ, Μπάνατς και Σάβιτ, χωρίς να καταφέρει να κάνει ποτέ την καριέρα που περίμεναν πολλοί.

Αγωνιζόταν ως επιθετικός και αναγκάστηκε να τερματίσει την επαγγελματική σταδιοδρομία του νωρίς (σε ηλικία 26 ετών) το 2010, λόγω συνεχόμενων τραυματισμών. Είχε ένα δίδυμο αδερφό, το Γιούρι, ο οποίος έχει παίξει ως τερματοφύλακας. Τα αδέρφια έπαιξαν μαζί στη Ντιναμό Μινσκ.

Ο Μαξίμ και, σε μικρότερο βαθμό, ο αδελφός του Γιούρι, κατάφεραν να αποκτήσουν παγκόσμια φήμη αφού εμφανίστηκαν στη σειρά παιχνιδιών Η/Υ της Sports Interactive Championship Manager/Football Manager, ειδικά στο CM 01/02. Και οι δύο παίκτες ήταν παρόντες στη βάση δεδομένων με καλά αρχικά στατιστικά στοιχεία και με πολύ υψηλό δυναμικό και ειδικά ο Μαξίμ (Maxim Tsigalko στο παιχνίδι) ήταν ιδιαίτερα ικανός να γίνει παίκτης παγκόσμιας κλάσης, σε τέτοιο βαθμό που είναι πολύ γνωστός μεταξύ των οπαδών της σειράς Football Manager και θεωρείται ένας από τους θρύλους του παιχνιδιού.