Ξεκίνησε η μεταφορά των εμβολίων στις χώρες-μέλη της ΕΕ (vid)

Υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας και άκρα μυστικότητα ως προς τις διαδρομές που θα ακολουθήσουν, φορτηγά-ψυγεία άρχισαν να μεταφέρουν τις παρτίδες των εμβολίων κατά του κορονοϊού

Ξεκίνησε η μεταφορά των εμβολίων στις χώρες-μέλη της ΕΕ (vid)

Το δεύτερο κύμα της πανδημίας έχει χτυπήσει την Ευρώπη και στην ΕΕ προσπαθούν όσο μπορούν πιο γρήγορα να προχωρήσουν στις διαδικασίες μεταφοράς των εμβολίων στις χώρες-μέλη, ώστε να ξεκινήσει ο εμβολιασμός του πληθυσμού.

Υπό υψηλή αστυνομική επιτήρηση λοιπόν διεξάγεται η επιχείρηση μεταφοράς των εμβολίων των Pfizer-BioNTech από την βελγική μονάδα παραγωγής στο Πουρς προς τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Φορτηγά- ψυγεία φορτωμένα με τις παρτίδες των εμβολίων ξεκινούν από το εργοστάσιο της Pfizer και αναχωρούν υπό αστυνομική συνοδεία προς κατευθύνσεις που δεν αποκαλύπτονται.

Τα Μέσα Ενημέρωσης κρατούνται σε απόσταση, ώστε η επιχείρηση μεταφοράς των εμβολίων κατά του Covid-19 να γίνει με την μυστικότητα που επιβάλλουν λόγοι ασφαλείας.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βεβαιώνει ότι οι πρώτες δόσεις θα βρίσκονται εγκαίρως στις 27 χώρες μέλη της Ένωσης για την έναρξη της ευρωπαϊκής εκστρατείας εμβολιασμού στις 27, 28 και 29 Δεκεμβρίου.

Τη συγκίνησή της για την αποστολή των πρώτων εμβολίων, ταυτόχρονα σε όλα τα κράτη-μέλη εξέφρασε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν.

«Είμαι συγκινημένη να βλέπω τα πρώτα εμβόλια που εστάλησαν σε όλες τις χώρες της ΕΕ, ταυτόχρονα. Σε λίγες ημέρες οι πρώτοι Ευρωπαίοι θα έχουν εμβολιαστεί.

Σύντομα θα υπάρχουν διαθέσιμα εμβόλια για όλους. Μαζί θα ξεπεράσουμε την πανδημία» ανέφερε η πρόεδρος της Κομισιόν.

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας