Πρωτοχρονιάτικο Λαχείο: Δεν θα κυκλοφορήσει για πρώτη φορά έπειτα από 92 χρόνια

Θύμα του κορονοϊού και το Πρωτοχρονιάτικο Κρατικό Λαχείο, πρώην Λαχείο Συντακτών, το οποίο κάποτε μοίραζε διαμερίσματα, μαγαζιά, αυτοκίνητα, χρήματα ακόμα και... πολυκατοικίες.

Πρωτοχρονιάτικο Λαχείο: Δεν θα κυκλοφορήσει για πρώτη φορά έπειτα από 92 χρόνια

Ο κορονοϊός «χτύπησε» και το Πρωτοχρονιάτικο Κρατικό Λαχείο. Για πρώτη φορά ύστερα από 92 χρόνια δεν θα κληρώσει φέτος.

Οι αρμόδιοι του υπουργείου Ανάπτυξης εξέτασαν τις προηγούμενες ημέρες όλες τις πιθανότητες, προκειμένου να μην ανασταλεί η κλήρωση. Πρόκειται άλλωστε για μια κλήρωση, η οποία έχει ταυτιστεί περισσότερο από κάθε άλλη με τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Ωστόσο, τελικά η αδυναμία στην πραγματοποίηση της κλήρωσης οδήγησε στην οριστική απόφαση φέτος για πρώτη χρονιά ύστερα από 92 χρόνια να μη διανεμηθεί και να μην πουληθεί πρωτοχρονιάτικο λαχείο.

Άλλωστε από τον προηγούμενο μήνα που ξεκίνησε το νέο lockdown τα πρακτορεία τυχερών παιχνιδιών είναι κλειστά. Επίσης, δεν επιτρέπεται η πώληση λαχείων και από τους πλανόδιους λαχειοπώλες.

Αν και αρχικά υπήρχε η σκέψη το λαχείο να διανεμηθεί και να πουληθεί μόνο από τους πλανόδιους λαχειοπώλες. Όμως, αυτό δεν έλυνε το πρόβλημα της διενέργειας της κλήρωσης. Επιπλέον πρόβλημα ήταν ότι στον αντίστοιχο ΚΑΔ εμφανίζονται μόνο 68 άτομα σε όλη την Ελλάδα.

Το Πρωτοχρονιάτικο Κρατικό Λαχείο έως τώρα κλήρωνε κατά παράδοση στις 31 Δεκεμβρίου. Κάθε χρόνο μοιράζοντας περίπου το 55% των ακαθάριστων εισπράξεών του. Το κόστος του κάθε λαχείου ανέρχεται σε 5 ευρώ και κυκλοφορεί σε σειρές 100.000 τεμαχίων (κάθε μια φέρει αριθμούς από 1 - 100.000).

Ιστορικά το λαχείο αυτό ξεκίνησε το 1928 ως «Λαχείο Συντακτών», το οποίο εκδιδόταν από την Ένωση Συντακτών. Μοίραζε διαμερίσματα, μαγαζιά, αυτοκίνητα, χρήματα ακόμα και... πολυκατοικίες.

Καταργήθηκε επί χούντας το 1967. Επανακυκλοφόρησε άμεσα ως Πρωτοχρονιάτικο λαχείο, γωστό και ως Ειδικό Κρατικό Λαχείο Κοινωνικής Αντίληψης.