Συντάξεις, επίδομα ανεργίας, επιδόματα των 800 ευρώ, Δώρο Χριστουγέννων: Εβδομάδα πληρωμών

Έως σήμερα Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου, οι πληρωμές για Δώρο Χριστουγέννων. Πότε γίνονται πληρωμές για συντάξεις Ιανουαρίου, επίδομα ανεργίας και το επίδομα των 800 ευρώ.

Συντάξεις, επίδομα ανεργίας, επιδόματα των 800 ευρώ, Δώρο Χριστουγέννων: Εβδομάδα πληρωμών

Συγκεκριμένα, έως σήμερα Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου πληρώνεται το Δώρο Χριστουγέννων στους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα. Επίσης, σε περισσότερους από ένα εκατομμύριο εργαζόμενους σε αναστολή σύμβασης, από τον Μάιο έως τον Δεκέμβριο ή σε ενδιάμεσα διαστήματα.

Δώρο Χριστουγέννων σε δύο φάσεις

Στους εργαζόμενους σε αναστολή, το Δώρο Χριστουγέννων θα καταβληθεί σε δύο φάσεις. Σήμερα 21 Δεκεμβρίου 2020 θα καταβληθεί από τους εργοδότες το μέρος που αντιστοιχεί στους πραγματικούς μισθούς που έχει λάβει ο εργαζόμενος από την επιχείρηση. Επίσης, σήμερα η πολιτεία θα καταβάλει τα ποσά του αντιστοιχούν στον πραγματικό μισθό που έχει λάβει ο εργαζόμενος ως αποζημίωση ειδικού σκοπού.
Η δεύτερη καταβολή θα πραγματοποιηθεί αρχές Ιανουαρίου του 2021. Θα αφορά στο ποσό του τμήματος του δώρου που αντιστοιχεί στο μήνα Δεκέμβριο.

Πληρωμή συντάξεων

Σήμερα, Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου ξεκινά η προπληρωμή των συντάξεων Ιανουαρίου 2021 σε 2,4 εκατ. συνταξιούχους.

Την Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου θα καταβληθούν οι συντάξεις τ. ΟΑΕΕ, τ. ΟΓΑ , τ. ΕΤΑΑ, τ. ΝΑΤ, τ. ΕΤΑΤ, τ. ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ.

Την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου θα καταβληθούν οι συντάξεις από το τ. ΙΚΑ, τις τράπεζες, τον ΟΤΕ και το Δημόσιο και ο ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9,
Την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου θα καταβληθούν οι συντάξεις από το τ. ΙΚΑ, τις τράπεζες, τον ΟΤΕ και το Δημόσιο και ο ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8.

Επίδομα 800 ευρώ

Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να εξοφληθούν και οι 33.468 εργαζόμενοι που δεν έχουν πληρωθεί ακόμη το επίδομα των 800 ευρώ για τις αναστολές σύμβασης του Νοεμβρίου.

Υπενθυμίζεται πως:

23.866 εργαζόμενοι που δεν υπέβαλαν – σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας – την απαιτούμενη δήλωση εργαζομένου αποδοχής στην πλατφόρμα supportemployees.services.gov.gr μέσα στην προβλεπόμενη προθεσμία καλούνται τώρα να προβούν σε υποβολή δήλωσης.

Το σύστημα Εργάνη και ειδικότερα η ηλεκτρονική πλατφόρμα supportemployees.services.gov.gr παραμένει ανοικτή και δέχεται δηλώσεις. Οπότε οι εν λόγω εργαζόμενοι πρέπει να μπουν στην πλατφόρμα. Στη συνέχεια να αποδεχθούν την δήλωση αναστολής του εργοδότη τους, ώστε να συμπεριληφθούν σε επόμενες πληρωμές. 9.602 – επανεξετάζονται επειδή εμφανίζονται στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ με πολλαπλή πλήρη απασχόληση. Εξετάζεται αν είναι δικαιούχοι της αποζημίωσης.

Επιδότηση 200 ευρώ: Πού θα κάνετε αίτηση για λάπτοπ, τάμπλετ και υπολογιστή – Οι δικαιούχοι

Επίδομα ανεργίας

Ολοκληρώνεται η διαδικασία της επιβεβαίωσης ή καταχώρισης του IBAN για τους μακροχρόνια ανέργους που είναι δικαιούχοι της εφάπαξ έκτακτης αποζημίωσης των 400 ευρώ. Μέχρι την Παρασκευή θα πιστωθεί στους λογαριασμούς τους.

Δικαιούχοι είναι οι εγγεγραμμένοι μη επιδοτούμενοι άνεργοι που απέκτησαν την ιδιότητα του μακροχρόνια ανέργου - δηλαδή ξεπέρασαν 12 μήνες συνεχούς εγγεγραμμένης ανεργίας - κατά το διάστημα από την 1η Μαρτίου έως και την 25η Νοεμβρίου 2020, παρέμειναν εγγεγραμμένοι άνεργοι έως και τις 25 Νοεμβρίου και δεν έλαβαν την προηγούμενη εφάπαξ οικονομική ενίσχυση 400 ευρώ.

Σε ότι αφορά τους ανέργους που έληξε η επιδότησή τους στο χρονικό διάστημα 20 Σεπτεμβρίου - 19 Οκτωβρίου, το ποσό που αντιστοιχεί στον δεύτερο μήνα της παράτασης θα έχει ολοκληρωθεί εντός του Δεκεμβρίου, όπως και η καταβολή του δεύτερου μήνα παράτασης (400 ευρώ) για όσους ανέργους έληξε η 12μηνη επιδότησή τους από 20 έως 31 Οκτωβρίου.