Στις 27 Δεκεμβρίου οι πρώτοι 100 εμβολιασμοί σε υγειονομικούς σε δύο νοσοκομεία της Αθήνας

Οι πρώτοι 100 εμβολιασμοί στο υγειονομικό προσωπικό δύο κεντρικών νοσοκομείων αναφοράς της Αθήνας για τον κορονοϊό θα πραγματοποιηθούν την επόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα στις 27 Δεκεμβρίου.

Στις 27 Δεκεμβρίου οι πρώτοι 100 εμβολιασμοί σε υγειονομικούς σε δύο νοσοκομεία της Αθήνας

Πρεμιέρα στις 27 Δεκεμβρίου αναμένεται να γίνει για τους εμβολιασμούς σε δύο μεγάλα νοσοκομεία της πρωτεύουσας, καθώς, όπως τονίζουν έγκυρες πηγές του ethnos.gr, ήδη έχει δοθεί εντολή να ετοιμαστούν όλες οι διαδικασίες.

Συγκεκριμένα, όπως περιγράφουν πληροφορίες του ethnos.gr, η 1η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ) με εντολή της στα δύο μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αθήνας που έχουν αναλάβει το μεγαλύτερο βάρος των περιστατικών κορονοϊού, τον «Ευαγγελισμό» και το «Σωτηρία», θα πραγματοποιηθούν οι πρώτοι εμβολιασμοί. Με βάση τις πληροφορίες του ethnos.gr, στο κάθε ένα νοσοκομείο θα πραγματοποιηθούν σε πρώτη φάση από 50 εμβολιασμοί σε υγειονομικούς, αφού η κυβέρνηση έχει υπολογίσει με βάση και τις διαβεβαιώσεις της Κομισιόν ότι οι πρώτες δόσεις του εμβολίου θα φτάσουν εκείνες τις ημέρες.

Μάλιστα η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, δήλωσε ότι στις 27 Δεκεμβρίου θα ξεκινήσουν ταυτόχρονα οι εμβολιασμοί σε όλη την Ευρώπη. Αξιοσημείωτο είναι ότι από τους υγειονομικούς έχει ζητηθεί ήδη να δηλώσουν εάν επιθυμούν ή όχι να εμβολιαστούν μέσα σε δύο εικοσιτετράωρα γραπτώς. Οι εργαζόμενοι καλούνται ενυπογράφως σε ειδικές λίστες που έχουν αποσταλεί σε όλες τις μονάδες υγείας να αναφέρουν εάν θέλουν να εμβολιαστούν ή όχι. Κάτι που έχει προκαλέσει αντιδράσεις στους υγειονομικούς σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, καθώς θεωρείται πιεστικό το χρονικό διάστημα που δόθηκε.

Από την άλλη, σύμφωνα πάντα με την ΠΟΕΔΗΝ, πολλοί υγειονομικοί ανησυχούν πως αν αρνηθούν θα έχουν κυρώσεις.

Στο μεταξύ σε ευρεία σύσκεψη θα συμμετάσχει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στις 10:15 το πρωί της Παρασκευής (18/12), για την υλοποίηση του σχεδίου για τον εμβολιασμό, η οποία θα πραγματοποιηθεί στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, χώρος που έχει οριστεί και επιχειρησιακό κέντρο για τα εμβόλια. Στη σύσκεψη θα μετέχουν τα επιτελικά στελέχη που εμπλέκονται στο εθνικό σχέδιο εμβολιασμού.

Πηγή: ethnos.gr