Έρχεται στην Ελλάδα το φάρμακο για τον κορονοϊό

Μετά το εμβόλιο, που αναμένεται το πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου, έρχεται και το φάρμακο των μονοκλωνικών αντισωμάτων, που καταπολεμά δραστικά τον κορονοϊό

Έρχεται στην Ελλάδα το φάρμακο για τον κορονοϊό

Σύσσωμος ο ιατρικός κόσμος και η επιστημονική κοινότητα έχουν πέσει με όλες τις δυνάμεις τους στην «μάχη» για να βρεθούν τα μέσα, που θα επιτρέψουν στην ανθρωπότητα να αντιμετωπίσει με αξιοπιστία τον φονικό ιό.

Κι ενώ οι εξελίξεις με το εμβόλιο, το οποίο φιλοδοξεί να σταματήσει την εξάπλωση του κορονοϊού, οι επιστήμονες έχουν προχωρήσει πάρα πολύ και στην ανακάλυψη των φαρμάκων που θεραπεύουν όσους έχουν νοσήσει.

Μάλιστα τις επόμενες ημέρες αναμένεται να έρθει και στην Ελλάδα το πρώτο από τα δύο φάρμακα για την αντιμετώπιση της λοίμωξης.

Όπως δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ ο Πρόεδρος του ΕΟΦ, Δημήτρης Φιλίππου, σήμερα η αύριο έρχεται στην Ελλάδα για κλινική μελέτη το ένα από τα δυο φάρμακα μονοκλωνικών αντισωμάτων.

Είπε ακόμα ότι θα ζητηθεί από ασθενείς με κορονοϊό που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία – αλλά όχι σε βαριά κατάσταση – να συμμετάσχουν δοκιμαστικά στην χορήγησή του.

Ο Πρόεδρος του ΕΟΦ είπε ότι πρόκειται για το φάρμακο της Regeneron στην οποία ηγετικές θέσεις κατέχουν δυο Έλληνες επιστήμονες.

Όσον αφορά την τιμή του διευκρίνισε ότι αυτή θα καθοριστεί από την στιγμή που θα εγκριθεί το φάρμακο από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων.

Ο κ. Φιλίππου μίλησε και για το εμβόλιο της Pfizer και είπε ότι οι εμβολιασμοί στην Ελλάδα μπορούν να ξεκινήσουν το πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου από την στιγμή που θα πάρει έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό τέλη Δεκεμβρίου, όπως έχει προγραμματιστεί.