Επιστρεπτέα Προκαταβολή: 276 εκατ. ευρώ σε 99.012 δικαιούχους, το 50% μη επιστρεπτέο

Συνολικό ποσό που φτάνει τα 276 εκατομμύρια ευρώ θα πιστωθεί σήμερα (3/12) στους τραπεζικού λογαριασμούς 99.012 δικαιούχων του 4ου κύκλου της Επιστρεπτέας Προκαταβολής. Το 50% μη επιστρεπτέο

Επιστρεπτέα Προκαταβολή:  276 εκατ. ευρώ σε 99.012 δικαιούχους, το 50% μη επιστρεπτέο

Ευχάριστα είναι τα νεότερα για τους δικαιούχους του 4ου κύκλου της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, αφού θα δουν σήμερα να μπαίνουν χρήματα τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

Όπως έγινε γνωστό, ένα συνολικό ποσό που φτάνει τα 276 εκατομμύρια ευρώ θα πιστωθεί την Πέμπτη (3/12) σε επιπλέον 99.012 δικαιούχους.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, μέσα σε σχεδόν δύο εβδομάδες από την έναρξη λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την υποβολή αιτήσεων, ο συνολικός αριθμός των δικαιούχων που έχουν λάβει τη χρηματοδότηση ανέρχεται σε 418.847, στους οποίους έχει καταβληθεί άμεση ενίσχυση ύψους 1,8 δισ. ευρώ.

Οι πληρωμές της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 4 θα συνεχιστούν την επόμενη εβδομάδα. Συνολικά, μέσω των τεσσάρων κύκλων του χρηματοδοτικού σχήματος, θα καταβληθούν 5,5 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Αυτή την εβδομάδα και την επόμενη, θα ακολουθήσει, κατόπιν ελέγχου, η καταβολή των προβλεπόμενων ποσών στους εναπομένοντες δικαιούχους. Αμέσως μετά, το Υπουργείο Οικονομικών δρομολογεί τον πέμπτο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, όπως έχει ήδη εξαγγείλει.

Πρόκειται για ένα νέο κύκλο, ο οποίος θα προσθέτει στους δύο μήνες του 4ου κύκλου, τους δύο τελευταίους μήνες του έτους, με αποτέλεσμα να αφορά την περίοδο Σεπτεμβρίου 2020 – Δεκεμβρίου 2020, ώστε να αποτυπώνεται ευκρινέστερα το εύρος της επίπτωσης της πανδημίας στον κύκλο εργασιών των ελληνικών επιχειρήσεων.

Όπως στον τέταρτο κύκλο, έτσι και στον πέμπτο, το 50% της χρηματοδοτικής ενίσχυσης προς τις επιχειρήσεις θα είναι μη επιστρεπτέο, υπό την προϋπόθεση να διατηρήσουν το ίδιο επίπεδο απασχόλησης μέχρι τον Ιούνιο του 2021, ώστε να επιτευχθεί ο διττός στόχος της στήριξης τόσο των επιχειρήσεων, όσο και των εργαζομένων.

Το προσεχές διάστημα οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερωθούν για τα επιμέρους χαρακτηριστικά της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 5 και το ακριβές χρονοδιάγραμμα υλοποίησής της, σύμφωνα με το οποίο οι αιτήσεις αναμένεται να εκκινήσουν στις αρχές Ιανουαρίου του 20

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας