Κορονοϊός: Πήρε εξιτήριο ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ήταν ικανοποιητικά και έδειξαν πως έχει αναρρώσει από τον κορονοϊό

Κορονοϊός: Πήρε εξιτήριο ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Τέλος φαίνεται να λαμβάνει η... περιπέτεια της υγείας του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου, που είχε προσβληθεί από τον κορονοϊό.

Συγκεκριμένα εξιτήριο από το Νοσοκομείο Ευαγγελισμός έλαβε σήμερα στις 15:45, μετά από νοσηλεία 12 ημερών ο Μακαριώτατος Ιεωρώνυμος κι αφού πρώτα είχε υποβληθεί σε μια σειρά εξετάσεων.

Η καθηγήτρια πνευμονολογίας Αναστασία Κοτανίδου, η οποία είχε αναλάβει ως προσωπικός γιατρός του, ανέλυσε τα αποτελέσματα των εξετάσεων τα οποία κρίθηκαν ικανοποιητικά και έδωσε το «πράσινο φως» για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες και ο Αρχιεπίσκοπος να λάβει εξιτήριο.

Θα μείνει ασφαλώς στο σπίτι του για μερικές ημέρες, ώστε να αναρρώσει τελείως από τον κορονοϊό και θα παρακολουθείται για το αν εμφανίσει πάλι συμπτώματα του ιού.

Άλλωστε το ιατρικό ιστορικό του είναι τέτοιο που εγκυμονεί κινδύνους, μια και ο κ.Ιερώνυμος στο πρόσφατο παρελθόν είχε προβλήματα με την υγεία του, τα οποία αποτελούν ασφαλώς ανασταλτικό παράγοντα στην προσπάθεια του οργανισμού να ανακάμψει σύντομα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος διεγνώσθη θετικός στον κορονοϊό μετά από τεστ στο οποίο υπεβλήθη στις 16 Νοεμβρίου και δύο ημέρες μετά εμφάνισε συμπτώματα (πυρετό).

Κατόπιν αποφασίστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός όπου αρχικά νοσηλεύτηκε σε απλή κλίνη covid και στη συνεχεία μεταφέρθηκε σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας περισσότερο για προληπτικούς λόγους. Τα συμπτώματα ωστόσο υποχώρησαν και ο Αρχιεπίσκοπος ξεπέρασε το πρόβλημα.