Κορονοϊός (23/11): Νέο αρνητικό ρεκόρ με 549 διασωληνωμένους στην Ελλάδα

Στα 1.388 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα κατά τη σημερινή μέρα (23/11). Καταγράφηκαν 84 επιπλέον θάνατοι, συνολικά 549 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Κορονοϊός (23/11): Νέο αρνητικό ρεκόρ με 549 διασωληνωμένους στην Ελλάδα

Για τα επόμενα βήματα στην διαχείριση της πανδημίας ενημέρωσε τη Δευτέρα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, μαζί με τον επίκουρο καθηγητή Υγιεινής και Επιδημολογίας, Γκίκα Μαγιορκίνη και την Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου.

Η κα. Παπαευαγγέλου πήρε αρχικά τον λόγο, ενημερώνοντας εκτάκτως για τα κρούσματα κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο, καθώς η επίσημη ιστοσελίδα του ΕΟΔΥ προσωρινά έχει «πέσει»!

Η Βάνα Παπαευαγγέλου τόνισε πως σήμερα, Δευτέρα 23/11/2020, εντοπίστηκαν 1.388 νέα κρούσματα κορονοϊού, ενώ 549 είναι οι διασωληνωμένοι συμπολίτες μας. Επίσης, το τελευταίο 24ωρο ακόμη 84 άνθρωποι έχασαν την μάχη με τον Covid-19.

Όπως είπε η κ. Βάνα Παπαευαγγέλου, η πίεση στο σύστημα Υγείας είναι κρίσιμη και τόνισε ότι στα νοσοκομεία της χώρας νοσηλεύονται με Covid περίπου 4.400 ασθενείς ενώ η πληρότητα στις ΜΕΘ σε όλη την επικράτεια φτάνει το 86%.

Στην Αττική το ποσοστό αυτό είναι 81% και στην Βόρειο Ελλάδα το ποσοστό φτάνει το 99%! Η ίδια ανέφερε πως από τα νέα κρούσματα, 252 εντοπίστηκαν στην Αττική, 300 στη Θεσσαλονίκη, 88 στην Πέλλα.

Νωρίτερα, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, επιβεβαίωσε ότι το γενικό lockdown στη χώρα θα παραταθεί, καθώς «η άρση του lockdown είναι μία κουβέντα που δεν έχει έδαφος. Για να τελειώσει το lockdown πρέπει να πέσουν τα κρούσματα και να πάρει ανάσα το ΕΣΥ», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στο MEGA.