Κορονοϊός: Παράταση του lockdown επιβεβαίωσε ο Κικίλιας!

Αυταπόδεικτη είναι η παράταση του γενικού lockdown στην Ελλάδα σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, ο οποίος ανέφερε τις δύο προϋποθέσεις για τη σταδιακή άρση του.

Κορονοϊός: Παράταση του lockdown επιβεβαίωσε ο Κικίλιας!

Δεν θα γίνει η άρση του lockdown στο τέλος του Νοεμβρίου όπως είχε αποφασιστεί αρχικά επιβεβαίωσε και ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας μιλώντας στο ΜΕGA. Ο κ. Κικίλιας ανέφερε μάλιστα τους δύο λόγους για την σταδιακή άρση του.

Οι αποφάσεις θα γίνουν με βάση τις εισηγήσεις των ειδικών και οι δύο παράγοντες από τους οποίους θα κριθούν πολλά είναι η διασπορά στην κοινότητα και οι αντοχές του ΕΣΥ.

«Η άρση του lockdown είναι μία κουβέντα που δεν έχει έδαφος. Για να τελειώσει το lockdown πρέπει να πέσουν τα κρούσματα και να πάρει ανάσα το ΕΣΥ», ανέφερε ο υπουργός Υγείας.

«Εγώ πρώτος θα εμβολιαστώ μαζί με τον κόσμο»

Όσον αφορά τα εμβόλια, αυτά θα τα έχουμε όταν εγκριθούν από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς. Ο υπουργός Υγείας διαβεβαίωσε πως θα φτάσουν στα χέρια των Ελλήνων την ίδια ώρα με τους Γερμανούς, τους Γάλλους και όλους τους υπόλοιπους Ευρωπαίους.

Ο κ. Κικίλιας τόνισε μάλιστα πως όλα τα εμβόλια που θα εγκριθούν θα είναι ασφαλή με τη σφραγίδα των παγκόσμιων, ελληνικών και ευρωπαϊκών μηχανισμών. «Εγώ πρώτος θα εμβολιαστώ μαζί με τον κόσμο σε ένα εμβολιαστικό κέντρο» ανέφερε επίσης ο υπουργός.

«Συγκλονιστική η προσπάθεια στη Βόρεια Ελλάδα»

Ο υπουργός Υγείας μίλησε και για τον συγκλονιστικό αγώνα που γίνεται στη Βόρεια Ελλάδα. «Πλέον έχουμε εξοπλιστεί με 1.339 κλίνες ΜΕΘ, 698 κλίνες για περιστατικά Covid-19 και 552 κλίνες για περιστατικά non-Covid».

«Το ΕΣΥ έχει ξεπεράσει 4-5 φορές τις δυνατότητες του», ανέφερε ο κ. Κικίλιας, ενώ πρόσθεσε πως η κυβέρνηση προσέλαβε στο ΕΣΥ 7.000 υγειονομικούς, πράγμα που δεν έχει γίνει ξανά στην ιστορία.

«Κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό γι' αυτό και τα αποτελέσματα είναι πολύ καλύτερα στη χώρα μας. Είναι μία συγκλονιστική προσπάθεια και είμαι μαζί με όλους τους γιατρούς και τους νοσηλευτές που βρίσκονται στη πρώτη γραμμή».

topontiki.gr

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας