Παρέμβαση της δικαιοσύνης για Τσίπρα, Κουτσούμπα, Βαρουφάκη!

Μετά από καταγγελία του Φαήλου Κρανιδιώτη διεξάγεται έρευνα από την Εισαγγελία της Αθήνας για τις εκδηλώσεις ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ 25 στην επέτειο του Πολυτεχνείου

Παρέμβαση της δικαιοσύνης για Τσίπρα, Κουτσούμπα, Βαρουφάκη!

Οι αρχηγοί τριών πολιτικών κομμάτων της Βουλής ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας και ο επικεφαλής του ΜέΡΑ 25 Γιάνης Βαρουφάκης βρίσκονται στο επίκεντρο της έρευνας που παρήγγειλε η Εισαγγελία της Αθήνας.

Στόχος της έρευνας είναι να διαπιστωθεί αν τελέστηκαν αξιόποινες πράξεις κατά την επέτειο για το Πολυτεχνείο από όσους συμμετείχαν σε εκδηλώσεις μνήμης.

Η έρευνα που βασίζεται σε σχετική αναφορά η οποία υποβλήθηκε στην Εισαγγελία από τον δικηγόρο Φαήλο Κρανιδιώτη, σχετίζεται με ενέργειες των Αλέξη Τσίπρα , Δημήτρη Κουτσούμπα και Γιάνη Βαρουφάκη και προφανώς δεν μπορεί να διερευνηθούν από εισαγγελέα καθώς πρόκειται για πολιτικά πρόσωπα.

Έτσι θα ληφθεί η αρχική κατάθεση από τον καταγγέλλοντα δικηγόρο και πρώην πολιτευτή της ΝΔ και ακολούθως, σύμφωνα με το νόμο περί ευθύνης υπουργών, η δικογραφία θα πάει στη Βουλή.

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών διέταξε την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για να διερευνηθεί αν έχουν τελεστεί, κατά περίπτωση, τα αδικήματα της παραβίασης των μέτρων κατά του κορονοϊού και της διέγερσης σε ανυπακοή.

Σημειώνεται ότι αυτή είναι η τρίτη δικογραφία που σχηματίζεται για συγκεντρώσεις και επεισόδια που έλαβαν χώρα κατά την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Πάντως, ήδη από την Εισαγγελία της Αθήνας, έχουν παραγγελθεί και άλλες έρευνες σχετικά με τις εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου, όσο και για τα επεισόδια που έγιναν κατά τη διάρκεια εκείνης της ημέρας.