Πολυτεχνείο: Ένταση και χημικά στην Πανεπιστημίου - Καταγγέλλει επίθεση ΜΑΤ ο Κουτσούμπας

Σύγκρουση αστυνομικών δυνάμεων με διαδηλωτές σε Πανεπιστημίου, ανήμερα της επετείου του Πολυτεχνείουπροσαγωγές σε Κλαυθμώνος. Επίθεση καταγγέλλει σε διαδηλωτές καταγγέλλει ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Πολυτεχνείο: Ένταση και χημικά στην Πανεπιστημίου - Καταγγέλλει επίθεση ΜΑΤ ο Κουτσούμπας
Photo Credits: Eurokinissi

Σκηνικό έντασης επικράτησε νωρίτερα στο κέντρο της Αθήνας, ανήμερα της επετείου του Πολυτεχνείου. Παρά την απαγόρευση των συναθροίσεων, έγινε συγκέντρωση συλλογικοτήτων στα Προπύλαια και στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Τα αίματα δεν άργησαν να ανάψουν, καθώς, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ομάδα ατόμων κινήθηκε απειλητικά εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες προχώρησαν σε ρίψη χημικών και βομβίδες κρότου-λάμψης, καθώς και σε πέντε προσαγωγές.

Από την πλευρά τους, οι διαδηλωτές κάνουν λόγο για βία των αστυνομικών. Στο σημείο κατέφθασε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον γ.γ. Δημήτρη Κουτσούμπα, ο οποίος έκανε λόγο για προπηλακισμό διαδηλωτών.

«Έγινε επίθεση ενάντια σε συγκεκριμένους διαδηλωτές», δήλωση ο Κουτσούμπας, ο οποίος υποστήριξε ότι οι αστυνομικοί επιτέθηκαν στους διαδηλωτές χωρίς να τηρούν κανένα μέσο προστασίας. Την ίδια στιγμή, υπάρχουν προσαχθέντες από τις αστυνομικές δυνάμεις στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Η Πανεπιστημίου από το ύψος της οδού Αμερικής είναι κλειστή, ενώ με νέα εντολή της αστυνομίας έκλεισε και έκτος σταθμός του Μετρό, αυτός στο «Μεταξουργείο».

Νωρίτερα του ΚΚΕ, παρά την απαγόρευση συγκεντρώσεων, πραγματοποίησε ειρηνική πορεία στην Αμερικανική Πρεσβεία τηρώντας μέτρα προστασίας και αποστάσεις, ενώ διαλύθηκε ήσυχα, κατόπιν αιτήματος της αστυνομίας.