Κορονοϊός: Το Σάββατο (14/11) οι ανακοινώσεις για τα δημοτικά

Ανακοινώνεται το Σάββατο (14/11) η απόφαση της Κυβέρνησης για το κλείσιμο των δημοτικών σχολείων και των νηπιαγωγείων, μετά την αύξηση των κρουσμάτων.

Κορονοϊός: Το Σάββατο (14/11) οι ανακοινώσεις για τα δημοτικά

Εντός της ημέρας (14/11) αναμένεται να ανακοινωθεί η απόφαση για το μέλλον των δημοτικών σχολείων και των νηπιαγωγείων, στη σκιά της έκρηξης κρουσμάτων, η οποία έχει καταγραφεί το τελευταίο 48ωρο.

Η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων έχει ήδη κάνει τις απαραίτητες προτάσεις στην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, η οποία και θα λάβει τις οριστικές αποφάσεις. Χθες, άλλωστε, έλαβε χώρα μαραθώνια τηλεδιάσκεψη, με τη συμμετοχή και της αρμόδιας υπουργού, Νίκη Κεραμέως.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται το κλείσιμο της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης για την Περιφερειακή Ενότητα της Θεσσαλονίκης, η οποία διαθέτει εξαιρετικά βαρύ επιδημιολογικό φορτίο.

Άγνωστο όμως, παραμένει το τι ακριβώς θα γίνει με τα δημοτικά σχολεία της υπόλοιπης χώρας, καθώς ειδικοί και υπουργείο σταθμίζουν τα αρνητικά και τα θετικά των δύο εναλλακτικών επιλογών.

Πάντως, πληροφορίες της ΕΡΤ, αργά το βράδυ της Παρασκευής (13/11), έκαναν λόγο για κλείσιμο των δημοτικών σ' όλη τη χώρα και όχι μόνο στη Θεσσαλονίκη ή την Αττική.

Στόχος ο περιορισμός των μετακινήσεων

Σε κάθε περίπτωση, πηγές του υπουργείου Παιδείας διαμήνυαν την Παρασκευή (13/11) ότι ο δείκτης μεταδοτικότητας στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση παραμένει χαμηλός. Ωστόσο, το κλείσιμο των δημοτικών εξετάζεται, προκειμένου να περιοριστούν οι μετακινήσεις των γονέων κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά και η κίνηση σε μικρά καταστήματα, όπως περίπτερα και καφέ, γύρω από τα σχολεία.

Από την πλευρά του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, επεσήμανε χθες ότι εφόσον χρειαστεί, θα κλείσουν και τα δημοτικά σχολεία.

«Αυτή την στιγμή δεν έχουμε να παλέψουμε με τα επιδημιολογικά χαρακτηριστικά κάθε κοινωνικής ομάδας, όσο κυρίως με τη γρήγορη μείωση της κινητικότητας, ώστε να μην παρατείνονται τα μέτρα. Εάν χρειαστεί να κλείσουμε και τα δημοτικά σχολεία θα το κάνουμε και αυτό. Όχι με επιδημιολογικά χαρακτηριστικά. Όχι ότι κινδυνεύουν τα παιδιά μας του δημοτικού».

Πηγή: naftemporiki.gr