Επιχείρηση των ΜΑΤ στο Πολυτεχνείο, έχουν γίνει 30 προσαγωγές (vid)

Μέσα στο Πολυτεχνείο υπάρχουν καταληψίες από χθες το βράδυ και οι δυνάμεις των ΜΑΤ προβαίνουν στην εκκένωση του χώρου

Επιχείρηση των ΜΑΤ στο Πολυτεχνείο, έχουν γίνει 30 προσαγωγές (vid)


Μυρίζει μπαρούτι η περιοχή γύρω από το Πολυτεχνείο, καθώς υπάρχουν μέσα καταληψίες από χθες το βράδυ, ενώ το ΕΜΠ έχει «περικυκλωθεί» από τα ΜΑΤ

Στην εκκένωση του προαύλιου χώρου του Πολυτεχνείου προβαίνουν αυτήν την ώρα δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ.

Πριν από λίγη ώρα, δυνάμεις των ΜΑΤ πραγματοποίησαν έφοδο μέσα στον χώρο του Πολυτεχνείου, στην οδό Πατησίων, στα Εξάρχεια.

Οι αστυνομικοί περικύκλωσαν περίπου 50 άτομα που είχαν εισχωρήσει χθες στο προαύλιο του εκπαιδευτικού ιδρύματος, αιφνιδιάζοντας τις Αρχές.

Η Ελληνική Αστυνομία σχεδίαζε να σφραγίσει το κτήριο και ν’ αποτρέψει τυχόν κατάληψή του εν όψει της επετείου της 17ης Νοεμβρίου, ωστόσο, τα εν λόγω άτομα την πρόλαβαν περίπου στις 14:00 της Πέμπτης.

«Δεν υπάρχει ζωή και υγεία χωρίς ελευθερία», έγραφε πανό που είχαν αναρτήσει. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, προς το παρόν έχουν γίνει 30 προσαγωγές.

Η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. είναι σε πλήξη εξέλιξη. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, διμοιρίες των ΜΑΤ και ΟΠΚΕ βρίσκονται περιμετρικά του Πολυτεχνείου.

Σήμερα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, κάλεσε σ’ ευρεία σύσκεψη τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου να δώσει τις τελικές εντολές, ώστε οι επόμενες κινήσεις των Αρχών να γίνουν με βάση τα νέα δεδομένα.