Lockdown: Το σχέδιο «ακορντεόν» μέχρι να βγει το εμβόλιο-Άνοιγμα και κλείσιμο της αγοράς

Στρατηγική «ακορντεόν», δηλαδή άνοιγμα της οικονομίας για λίγο και κλείσιμο ξανά μετά, προανήγγειλε από τη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Lockdown: Το σχέδιο «ακορντεόν» μέχρι να βγει το εμβόλιο-Άνοιγμα και κλείσιμο της αγοράς

Στρατηγική «ακορντεόν», δηλαδή άνοιγμα της οικονομίας για λίγο και κλείσιμο για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, προανήγγειλε από τη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ουσιαστικά πρόκειται για πρόταση που έχει συζητηθεί και ενόψει των Χριστουγέννων, η οποία προβλέπει τη λήξη του lockdown, εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες, το άνοιγμα της οικονομίας, των καταστημάτων κ.λπ. (υπό όρους) για κάποιο διάστημα και στη συνέχεια μια περίοδος καραντίνας.

Όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του: «Το εμβόλιο θα έρθει και όταν θα έρθει θα αφήσουμε πίσω αυτή την περιπέτεια αλλά για να γίνει αυτό θα πρέπει να αντέξουμε κάποιους μήνες.

Για όσους μας κατηγόρησαν ότι δεν πρέπει να πάμε στην στρατηγική «ακορντεόν» να μας πουν τι προτείνουν. Υπήρξε εφησυχασμός και από την κυβέρνηση, δεν πρέπει να ξανακάνουμε το ίδιο λάθος ενόψει Χριστουγέννων.

Να βρεθούμε μόνο με τους αγαπημένους μας. Αν ξανανοίξουμε θα έχουμε κάνει μια τρύπα στο νερό».

Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, η καραντίνα θα «ανοιγοκλείνει» προκειμένου να αποσυμπιέζεται πότε το σύστημα Υγείας και πότε η «αγορά».

Αναλόγως των επιδημιολογικών δεδομένων και της πίεσης στο σύστημα υγείας, οι περιορισμοί ή ακόμη και το lockdown είτε θα αίρονται ή είτε θα επιστρέφουν για ένα χρονικό διάστημα.

Έτσι θα μπορούμε να πάμε για πολλούς μήνες, μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο και να εμβολιαστεί μεγάλο μέρος του πληθυσμού.

Πηγή: in.gr